azt mondtam, hogy a lelkünket kell teljes mértékben megtisztítanunk, hiszen az mehet fel a Mennyországba. És, ha ez megtörtént, mármint, hogy megtisztítjuk a lelkünket, akkor bizony a porhüvelyünk felett is teljes hatalommal bírunk. A lelkünket pedig csakis úgy tudjuk megtisztítani az ördögeinktől, ha mindíg Istent, azaz a Törvényt helyezzük legelőre. Nos így talán érthetőbbek a gondolataim. ...igen és ez az, amivel nem értek egyet.
Megrötént, hogy teljes mértékben megtisztítottad a lelked és megtörtént, hogy teljes hatalommal bírsz a porhüvelyed felett?
Hiszen te magad is írod, hogy nem tartod magad tökéletesnek!
Az ember önmaga nem végezheti el mindezt és főleg nem ebben az életben.
Istent szeretni és akarni az akaratát - ez a legtöbb, amit ember tehet szerintem.
Itt és most bizony az anyagi világban élünk. Az ember test lélek és szellem egyszerre.
Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.De ha a jót akarom, akkor nem én vétkezem, hanem a
bennem való bűn.
Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem.
Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint; Tehát cselekedetben nem ura az ember önmagának.
Bizony vétkezünk mindannyian, az is aki Istent első helyre akarja tenni életében, aki a mindennapjaiban törekszik a törvény megtartására, mert jónak tartja.
Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének szolgálok. Tehát a test bűnös, de aki lélekben akarja Isten törvényét, az jár lélek szerint.
Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint. Érthetőbb, hogy miért kérdeztem, illetve miért szóltam közbe...?