"A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol."
Bocsáss meg, de nem értem én sem, hogy ezt miért nekem mondod, amikor egyfolytában azt akarod nekem bebizonyítani, hogy amit Jézus mondott, azt úgy sem lehet betartani. Az én idézetem arról szólt, hogy ha valaki nem hall Istenről, mégis keresztényebb életet él a keresztényeknél, az valóban tetszik az Úrnak, ahogyan azt te is / bár egy kicsit másképpen/ mondtad. De, ha valaki hallotta már a Törvényt, és mégis inkább a saját feje utánn megy, az tékozol, hiszen többre tartja a maga törvényét, mint Istenét.
Egyébként amikor arra válaszoltam neked pár napja, hogy hogyan élek Isten szerint, az a te kérdésedre volt a válaszom. Hiszen arra voltál kiváncsi, hogy a mindennapjaim hogyan tengetem. De emlékezzél vissza, hogy én annakelőtte azt mondtam, hogy a lelkünket kell teljes mértékben megtisztítanunk, hiszen az mehet fel a Mennyországba. És, ha ez megtörtént, mármint, hogy megtisztítjuk a lelkünket, akkor bizony a porhüvelyünk felett is teljes hatalommal bírunk. A lelkünket pedig csakis úgy tudjuk megtisztítani az ördögeinktől, ha mindíg Istent, azaz a Törvényt helyezzük legelőre. Nos így talán érthetőbbek a gondolataim.
Én álltalában nem a világi életünkről beszélek, nem az anyagi világról, hanem a szellemiről. Ha jól olvasod a Bibliát, rá kell jönnöd, hogy Jézus is ezt tette, hogy csak azok lássák, akiknek van lelki szemük, és csak azok hallják, akik megnyitották az Úr felé lelki füleiket.