A tökéletes ember dolgában, pontosabban hogy nincs ilyen -- úgy vélem egyetértünk.
Azért utaltam erre, mert ha neked ténylegesen Isten lenne az első, akkor sosem vétkeznél. Mivel azonban ilyen ember nincs, ezért csak akani lehet, a szándék lehet meg. Pont ettől lesz valaki újjászületett, hogy akarja a jót, még ha nem is sikerül mindig.
Tehát úgy vélem, szerencsésebb lenne úgy fogalmazni: akarod, hogy Isten az első legyen az életedben. És csak ismételni tudom, aki nem hisz, de a lelkiismeretére hallgat, ugyanúgy
A Nap mindenkire egyformán süt, akár hol van, akár milyen szinten. Szerintem nem az a fontos, hogy mennyi ideig éri a fény és a meleg, hanem az, hogy azt hogy hasznosítja.
Ami a hegyet illeti -- megint ott vagyunk, hogy a csúcsra ember fel nem jut itt ebben az életben. Csak törekedni lehet felfelé, az pedig nem ugyanaz, mint a hegytetőn lenni. És ezért áldott a Nap, hogy mindenkit egyformán ér, akár hol tart éppen az élete útján.
Nem értem, miért söpröd félre az Ábrahám-féle dolgot. Hiszen ő aztán igazán bizonyította, hogy számára Isten a legfontosabb az életében.
Nem, konkrét szavakkal valóban nem mondtad, hogy különbnek érzed magad másoknál. Viszont az írtad, Isten törvényeinek betartása számodra nem lehetetlen.
Ezt pedig erősen kétlem. Azt nem vitatom, hogy sok dologban örömöd leled a megtartásban, de hogy maradéktalanul megtartod és ez számodra nem lehetetlen - ezt nem hiszem.
Egyébként nem értem pontosan, miért idézted, amit idéztél.
Jézus azt is mondta:
A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol.Igen, a szeretet parancsa élő, de ettől még Isten minden törvényének és akaratának megtartása csak szándék lehet az ember számára.
A "számodra nem lehetetlen" miatt szóltam csak közbe.