Keves Oncogito!
Nyugodtan oktass ki, amivel építesz, az nekem csak hasznomra válik. Egy kicsit türelmetlen vagyok, ez igaz, de megpróbálom behúzni a féket. Remélem sikerül.
A tökéletes emberekről azért ejtsünk egy pár szót. Mondj egyet Jézuson kívűl, akiben biztos lehetsz, hogy az volt. Az apostolok hite tökéletes volt? Mert ha igen, akkor miért árulták el Jézust mindannyian?! Ha pedig nem voltak tökéletesek akkor miért követjük az ő Biblia magyarázataikat? Hiszen szerinted akinek Isten az első, az nem hibázhat. Vagy egyáltalán mi a tökéletesség? Szerintem ezt majd az Úr fogja eldönteni a maga idejében, ahogyan ezt az apostoloknál, azaz tanítványainál, tehát minden olyan embernél megteszi, aki meg akarja érteni, és nem rest erre időt, energiát áldozni.
Egyébként nem hiszem, hogy valaha is említettem azt, hogy különbnek érzem magamat másoknál.
"Olyasmi ez, mint amikor valaki verejtékezve (bár szívesen és örömmel) feltörekszi magát egy magas hegyre és ott aztán azt hiszi, hogy közelebb van a Naphoz, mint aki a völgyben kucorog. Pedig a Nap egyforma erővel süt le mindenkire."
Biztos vagy te abban, hogy aki a hegy keketi lábánál áll, az ugyanannyi napsugarat lát egész nap, mint aki a tetején van?
Hidd el nekem: A hegy metaforája a Bibliában a Sion. Szerinted miért akart mindenki felmászni a csúcsára, ha odalent is megtalálhatták volna, ugyanazt a bölcsességet?
"Én úgy vélem, aki nem is hiszi Istent (mert a hit adomány) de a lelkiismeretére hallgat, annak számára Isten ugyanugy fontos, ha nem is tudatosan. Hiszem, hogy Istennek ugyanúgy kedves.
Én hiszem Istent, hiszem hogy Ő maga a szeretet, az igazság. Ugyanakkor azt is hiszem, ha az életemben fontosnak tartom mindazt amiért felelős vagyok, akkor nem kell rangsorolnom. Én úgy hiszem, Isten nem vár el ilyesmit. Azt igen, hogy ne legyenek idegen istenek, de az Ábrahám-féle gyermekfeláldozásra nem tartott igényt.
Igen, Istent szeretni csodálatos adomány. De itt és most azt az életet kell élnünk, amiben vagyunk."
Nos ezt az Ábrahám féle dolgot haggyuk, én biztos, hogy nem utaltam rá. Az is igaz, hogy Jézus azt mondta: " Aki nincs ellenünk, az velünk van. " A Többire csak annyit:
Halld ó Izrael! Szeresd Uradat teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből, minden erődből, és csak Neki szolgálj.