tszzs Creative Commons License 2008.06.23 0 0 3791

Ácsi-ácsi-ácsi!!!

Mielőtt még egymásnak esnétek.

Én kritizáltam a digitális UPC adásminőségét, nem mások.

És kimondottan az adás minőségével van bajom, engem az egyéb szolgáltatások hidegen hagynak.

Eddig ezek a hibák csak kicsit bosszantottak, mert egy 21" CRT-n néztem. Most váltottam 42" plazmára, és bizony azon nálam az analóg tragikus, a digitális lehangoló, de lehet, hogy az én igényeim és elvárásaim túl nagyok. Én a digitálistól sugárzástól - persze jó minőségű forrásanyag esetén - megközelítően DVD minőséget vártam.

Persze a digitális sokkal jobb, mint az analóg (legalábbis nálam, székesfehérvári családi házunkban), a digitálison legalább nincs szellemkép, meg hangyásodás, a színek szebbek, a hang jobb. DE! Van egy nagy adag tömörítési problémából adódó blokkzaj, ami a kis részletek teljes elvesztését eredményezi. Például az EB meccseken a zöld füvön szaladgáló kis játékosok körvonalai egyáltalán nem határozottak, van körülöttük egy "blokkzaj-aura". Emellett sokszor akadozik a digitális jelátvitel, bár ez lehet, hogy a settopbox ibája.

Mások állítása szerint ahol jó minőségben vehető az analóg adás, ott jobb az analóg képe mint a digitálisé, és ezt el is tudom képzelni.

Előzmény: Alpári Gnác (3789)