t Creative Commons License 2008.06.21 0 0 755

Először is köszi a válaszokat, tanácsokat.

Az mar mas kerdes, hogy 8m-es telket venni nem egy elorelato dolog. Gondolom epiteszt nem kerdeztel a vasarlas elott.

Beszéltem építésszel, s a vásárlás előtt azt a tájékoztatást adták, hogy 3m az oldalkert minimális mérete. 5m-es külső méretben gondolkodtam, és igen sok hasznos, jól használható, lakható nyaraló tipustervet találtam amerikai és angol tervrajz-adatbázisos oldalakon. Viszont 4m-es külméretben már ott sincs semilyen tervrajz, ötlet, akárcsak nálam kockás papíron se.

A holtág ezen része adott volt, itt akartam telket venni. Volt is 4-5 eladó, kivétel nélkül mind 7,30-8,60-as szélességi szórásban, más választás itt nem volt, egymás melletti telkek nincsenek eladók. A telkek 80%-ban már beépítettek. Zömében középre építve 1,5-es oldalkertekkel, vagy telekhatáron 3m-essel.

Át már nem építhetem, hozzá már nem toldhatok, mert közelebb van a vízparthoz mint 15 m. Az sem lehetetlen, hogy nincs ilyen a rendeletukben...

A helyi építési rendeletből kaptam egy példányt, ez írja elő, abban az áll, hogy a parttól 15m-es sávban építeni tilos. Jelenleg a víz partvonalától 1,8m-re van egy a talajszinttől 50cm-re kiemelt 4x3-as terasz, amelyhez közvetlenül csatlakozik a vízparttal párhuzamos, szemközti 4m-es teraszoldalon egy 5x4m-es könnyűszerkezetes faház.

A faház legtávolabbi pontja a vízparttól 1,8+3+5=9,8m-re van, 15m-en belül, ezért a hátrafelé továbbépítést nem engedélyezik. Az épület egyébként telekhatáron áll, !!!3m-es oldalkerttel ...

A parttól mért 6m-es sáv után filagóriát, lugast, kerti bódét lehet építeni.

Lakóépületet 15m-től kezdve.

Tájékoztatásuk szerint csupán állagmegóvó, felújító, karbantartó munkát végezhetek rajta.

Választhatok, beérem a jelenlegi épülettel, vagy elbontom, s akkor 15m-es zóna meghagyásával, 4m-es oldalkerttel építhetek másikat.

Kisajátítani, elbontatni nem akarják, maradhat az épület.

A szomszédokkal összefogni kivitelezhetetlen.

Az egyik telken áll egy faház. A saját fajázammal egyidős. De ezt a parttól 15m-es sávot meghagyva építették fel, a telek közepére, 1,5-1,5-es oldalkerttel, 8,10 m széles telekre.

A másik telken nem akarnak építeni. Ez a telek 7,50m széles.

Előzmény: _lala_ (754)