Régóta benne van a Kedvencekben ez a fórum, sőt szép lassan átrágtam magam az eddigi majd 3,5e hsz-on. Érdeklődésem oka pedig az, hogy július első napjaiban készülünk pár napra e csodás vidékre.
Az előzmény: jónéhány éve (6-7?) a Magas-Tátrában nyaralva 1 napot kiruccantunk a Paradicsomba, mivel az interneten róla olvasottak felkeltették az érdeklődésemet. Persze a talán legnépszerűbb útvonalat céloztuk be Podlesokból (Sucha Bela) - aztán úgy félóra baktatás után rájöttünk családommal, hogy valamit nagyon elnéztünk az elején: ez nem az az útvonal... - rajtunk kívül senki se járt arra. De mivel szép volt, patakpart, madarak, hangulatos - mentünk tovább, majd csak kilyukadunk valahol. Aztán jött egy szép vízesés és megláttuk a Létrát! Hökk...
Akkorra már persze beazonosítottuk, hogy a Piecky felé kanyarodtunk - de nagyon nem bántuk! Azóta is emlegetjük, ahogy nagyobbik fiam elsőként felérve a létrán csak annyit mondott: húha! Hisz ő már látta: ott kezdődik a kaland java...
De kisebbik fiam (úgy 8-9 éves lehetett akkor) is vígan kúszott fel - mi pedig alul vakartuk a fejünket: csak nem lesz semmi baj... Naná, hogy nem!
Podlesokba visszaérve egyből mondtam páromnak: ide vissza kell jönnünk! Azóta is mindenkinek ömlengek arról a vidékről, akinek valamennyire is van affinitása a természetjáráshoz.
No idén végre teljesül a vágyam. Nagyon sok köszönet mindenkinek, aki rengeteg hasznos információval töltötte meg ezt a topikot, a szállástól a túraútvonalakig mindent innen bogarásztam ki.
Biztos volt már itt szó róla, de most nem ugrik be: odafelé Hidasnémetinél lépjük át a határt. Merre érdemes menni, kell-e pályamatrica valamelyik szakaszon? Ha nem nagy kerülő, nem ragaszkodom az autópályához, sőt. Szeretünk nézelődni.
Visszafelé Budapest az úticél, a kérdés ugyanaz.