cypress. Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6254

sziasztok:-)

Ezer éve nem voltam:-(

Főleg kérdezni jöttem,de azért mesélek is kicsit.

Cseresznyepermetezés: Végülis nem hoztak a gazdaboltunkba decist,csak karate-t kaptunk. De ettől függetlenül úgy döntöttünk,hogy rizikózunk. Mégsem permeteztük meg a nagy fát...És idén mi húztuk a szerencsés lapot. Olyannyira,hogy a nem permetezés ellenére még bogarat,és legyet sem láttunk idén.Hangyát is elvétve... molyokat,pillangókat,méheket sem.Egyszóval a termés szuper volt!! Pedig a főszedés környékén még esett is,többször. Vagy idén volt extra jó a lépés,vagy a tavalyi extrán rossz...jövőre megint többet tudunk majd. Végülis összesen 26 kiló cseresznyét szedtünk elrakni. A többi gyomorban landolt+ egy kicsi maradt is rajta.

Lett 34 üveg befőttem(jó buli volt:-) ) + a fagyóban is van jó pár kiló eltéve.

A borsót már kiszedtem,de sajna ki kellett dobnom .Mind kukacos volt:-( Jövőre permetezni fogom. Egyenlőre még üres a helye.

A saját nevelésű paradicsomokat is átültettem. Lett 42 tő gyönyörű,erős.Már vannak is rajta kis paradicsomok:-) És az 5 lugas paradicsomot is szétraktuk. Annak végül a párom tákolt szerkezetet, tök jó lett:-)

Az újravetett ubi is gyönyörűen kikelt,mind. Már szép nagyok,nemsokára másznak felfelé a hálón.Csináltunk neki ubihálót/ubitámot. Nem röhögni:-))) ytonghálóból. Kifeszítettük karókra és a két oldalára vetettem a magokat.( Kicsit még majd meg kell erősíteni,mert az(sok,sok,sok és mégtönbb) eső lenyomta fölül,de nem lesz gond vele utána,jó lett)

A krumpli is nagyon szépen virágzik itt-ott.Bogár egy db sincs,szerencsére.Elképzelhető,hogy nem is lesz???

A tökök gyönyörűek,a kukorica sem volt még ilyen szép soha.

A paprikák is talán helyrejönnek,mert még mindig kicsik voltak.Lassabban jöttek helyre,mint a paradicsomok.

A hagymából hová lesznek a kukacok????Mert sajna az újhagymában voltak:-S Most viszont már szép nagyok,néha leves alá kiveszek belőle,de nem látom benne a kukacokat...jövőre ezt is lepermetezem...

Képzeljétek a kutyánk az összes lehulló cseresznyét megette.Mindig jött velünk a fához és ami leesett vagy ledobtuk falta be. Azóta is odajár enni...

És sajnos az epret is lelegeli,hiába "nyomjuk fejbe". Még neki áll feljebb...

Répa,zöldséget nem is néztem mostanában,de lassan biztos eljutok odáig is...

A káposzták,brokkolik tetvesek.Elég nekik a szappan vagy "lekaratéjjozzuk" őket:-)))?

A zöldbabon is sok a tetű,viszont a termés is szép.

Sajnos nálunk már lassan 1 hete minden nap esik. És előtte is voltak záporok.

A földre rá sem lehet menni olyan sáros. A krumplim egy erdő,"összenőtt".Nagyon félek,hogy begombásodik a párától. Mindkét végén paradicsom van mellette. Ők is "hatalmasak" már.Alulról mind letörtem a hajtást+a hónaljakat is,de félek,hogy ők is gombásak lesznek...vagy ha esetleg a krumpli lesz az elkapják.

Most még nincs gond,mind szép és egészséges,de hétfőig még esőt mond.

Ez a június nálunk jó esős...Szóval mit tegyek,hogy ne legyenek gombásak? Permetezzük? Karaténk van itthon(amit nem használtunk el a cseresznyefára).Azzal lehet? De hányszor? Milyen időközönként?Mennyit,mikor? Eső előtt gondolom ne,csak utána.De most mindennap esik van,hogy többször is:-S Ha hétfőig (akkorra mondják a meleget)nem permetezünk nem lesz gond? Jöhetne már megint egy kis kánikula:-)))Most minden csupa víz,pára...

No egyszer az esőt várom,egyszer a meleget:-)Nekem sem lehet a kedvemre tenni:-)))

Ja,és van egy kiscicánk:-) Nem kéri vki? Nagyon édes,negyedperzsa,cirmos:-)

Teszek képeket és BOCSI a hosszért.

krumpli

paradicsom

kukorica,sütőtök,paprika

zöldbab,rege

tök

lugasparadicsom(remélem növöget még)

ribizli