Nocsak, mennyi reakció! :)
Dr. Égely Palánk!
Szerintem a szabadságnak az is korlátozása, ha a magánéletbe olyan intenzíven szól bele a társadalom, mint az USÁ-ban. Tudom, ott is igaz, "Szabad országban szabad emberek azt csinálnak, amit szabad". Attól, hogy nem örülök annak, ha bárki is drogozik, annak ellenére, hogy végre úgy tűnik, sikerült leszoknom a cigiről, szóval szerintem igenis túlzás, amit én ugyan csak az újságokból olvastam, de vezető politikusok "jártak elől a jó példával", hogy vizeletmintájukról megállapíthassák, nem drogosok. (Akár egy hűségnyilatkozat a "PÁRThoz" ) Vagy nem a szabadság korlátozása-e, hogy csak mert valaki az USA elnöke, már társadalmi közszemlére teszik a magánéletét?
Ragika!
Nyugodj meg, én itt csinálom. Még nem telt el 24 év azóta, hogy a magam lábán állok, de igérem, mire elérem, nem kell irígykednem Rád. Annak ellenére, hogy nekem "csak" 2.000.000 Ft adósság kellett az induláshoz, és nekem is a magam erejére kellett alapoznom a dolgok legjavát. Én ugyanis úgy döntöttem, ITT csinálom meg azt, amit egyes ügyetlenebbek máshol tudtak/tudnak/szeretnének elérni. Ha hiszed, ha nem, ha bármi is történne, én "kalandvágyból" ittmaradnék (kivéve, ha a családom élete kerülne közvetlen veszélybe). Ja, és ettől még nekem (is) fontos, hogy becsületesen érjem el a jólétet.
Pocak!
Valóban ki kéne mennem egy kicsit tapasztalni. Sajnos egyrészt nincs rá időm az előbb említettek miatt, másrészt (mivel a dolog még az elején tart) nincs rá módom. Dolgozni meg azért sem akarok kimenni, mert aligha találnék egyből olyan állást, ahol annyit kapnék, amiből a családom is kijöhetne és megélhetne, pláne nem annyit, hogy évente kétszer-háromszor a szüleinkhez (akik meglehetősen idősek és nem túl egészségesek) mind hazalátogathassunk. Nem szeretnék úgy járni, hogy a pénzért vagy azért, hogy "megtapasztaljam Amerikát" elveszítsem a számomra fontos embereket. Nekem (szerencsére) sok ilyen van.