Ez hozzáállás kérdése, hogy a megvett klónnal ki mit csinál. Nekem egy 49 billentyűs hótgagyi MIDI billentyűzetem van (lehet röhögni - egyetemistaként az ember nincs eleresztve anyagilag), de mégis örömmel töltöm be a B4-et néha és pötyögök rajta egy kicsit.
Ha jobban el lennék eresztve beszereznék egy klónt vagy TehTube mester EMU B4-ét.
Ha nagyon jól el lennék eresztve megvenném az eredetit is.
Megint csak lehet röhögni mert engem inspirál a gagyi billentyűzet és a B4-is. Nem színes-szagos tapintható, még csak közel sem olyan a feelingje és az érzete de mégis inspirál. Miért ne inspirálhatna valakit egy klón?
Tehtube és Szimizso:
Tisztelek itt mindenkit a fórumon és tisztelem hogy ennyire szeretitek a hangszert. Ne haragudjatok, de mégis azt mondom, hogy elfogultak vagytok. A Hammond orgona igenis fantasztikus hangszer amit semmit se pótolhat semmilyen formában. (Ez pont olyan mint hogy hiába töltöd be alsó manuálra vagy pedálra a nagybőgőt vagy basszusgitárt az nem fogja pótolni a nagybőgőst vagy basszusgitárost. A közönségnek viszont szinte mindegy lesz. Tapasztalat.)
DE!
Nem vagyok pszichológus de van egy olyan érzésem, hogy az a nagy bajotok a klónokkal, klónon játszókkal az, hogy attól féltek, hogy annyira kiszorítják az igazi hangszert, hogy azt már el is fogják felejteni.
Persze nem ugyanaz a klón meg az igazi, tisztában vagyok. De miért részesítitek művészetileg hátrányban azt, akinek csak klónja van? Mi a bizonyíték rá, hogy ő kevesebbet ér művészileg?
Saját példa (megin OFF sorry): zeneiskolában tanultam jópár évig orgonálni. Míg nem pedáloztam azt mondta a tanár, hogy nyugodtan gyakoroljak zongorán, nem kell bejárnom az iskolába gyakorolni. (persze ott is csak "klón", digitális templomi orgona volt.)
Most én (bocsánat) szar amatőr vagyok mert otthon zongorán gyakoroltam a manuált és nem igazi csöves templomin?
Vagy amíg zongoráztam amatőr voltam, mert otthon pianínó volt (van), a zeneiskolában még rendes nagy?
Egy tehetséges gyereket leültetsz egy Hammond elé a másikat egy Nord elé akkor mi bizonyítja, hogy a Nord elé ültetett bénább lesz? Még szinte fel sem nőhetett egy olyan generáció akik jóminőségű klónokat ismerhettek...
Bocsássátok meg, de nem értem...
Peace.