szimizso1 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 7710

Már én látom, hogy valamit nagyon nehezen értesz meg. Pedig én nem vagyok zenész.....

A hammond, mint olyan semmihez sem hasonlatos. Erre külön rá kell szerintem is hangolódni, és egy külön agyat igényel. Akinek kifejlődik egy eredeti hammondon való játszás-gyakorlás következtében ez az agy, annak utána már teljesen mindegy, hogy klónon, vagy akármi máson játszik. Az akkor is úgy játszik, mint ha igazi hammondon játszana.

Amerikában sincs mindenkinek igazi A B C hammondja. Éppen ezért van az ottani egyházaknak -amiből minden sarkon van négy is-  nagy a felelőssége ezzel kapcsolatban, hogy a gyerek inkább maradjon a templomban hammondozni, mint az utcán csellengve bűnözzön. Ezért van lehetősége az igénylőknek egy ilyen hangszer elé beülni és játszani.

Más. Itt azon kesereg a nagytöbbség, hogy neki milyen jó is lenne egy jó hammond. Nos én azt gondolom, hogy ez nagyon jó dolog! De aki koncertezni jár, az bizony 2X is meg gondolja, hogy vigye-e magával a negyed tonnás hangszerét, vagy sem. Itt mindenképp hasznos egy használható klón. De a hammondos agy mindenek elött!:-)

Előzmény: RókaMóka (7707)