sportember.org Creative Commons License 2008.06.18 0 0 22063
Kedves Dorian,

már hogy a fenébe ne lenne olyan hatása rám a C-vitaminnak, mint amilyen hatást én tőle tapasztalni vélek?

Attól tartok, talán az irigység szól szavaidban, amikor tapasztalatodra hivatkozva szavaimnak cáfolatát adod.

Fura ez, mert például másik szerrel sokkal egyszerűbb összecsengő tapasztalatról szerezni igazolást. Például ha azt írom, hogy az LSD-től színes spirálokat látok, akkor könnyen lehet, hogy sokan, ezt olvasva, bólogatnak, hogy én is, én is. De mondjuk erre te azt írod, hogy te próbáltad az LSD-t, többször, nagyobb adagokat is, és spirálok márpedig nincsenek. Kissé megfájdítja a fejet, de ennyi. Mindez persze csak példa volt.

Számomra lenyűgöző és megdöbbentő az emberi tapasztalatok különbözősége. Néha félelmetes is...

Úgy gondolom, egy nagyon lecsupaszított, alaposan letisztított állapotban töltöm időm javát.

Egyetlen kávé, miután megfosatott, persze, tizenöt-húsz órán át képes jól érezhető hatást kifejteni rám.

Sok tényező játszik ebben szerepet, az egyik az lehet, hogy havonta egyszer ha iszom kávét.

Arra gondolnék talán, hogy a napi 1gram C-vitamitól, amit mint írod, fogyasztasz, erős tolerancia alakult ki az idők során. Nyilván ezért nincs rád jelentős hatással...

Vagy a másik eset, hogy túl sok különféle hatás ér ahhoz, hogy el tudj különíteni egyet-egyet.

Mindenesetre lebeszéllek róla, hogy megcáfold a szavaimat: nem vagyok egy kedves ember :-P .

Üdv,
sp
Előzmény: dorian.hu (22062)