Nem akarok vitatkozni veled, de bizonyos körökben sok szitáros zenét hallgatnak, csak szerintem te alapvetően más körökben mozogsz...
Amúgy mind1, csak példa volt.
Amúgy érdekes jelenség, hogy mindenki a saját hangszere/zenéje miatt "panaszkodik". A jazzes topikban azt sérelmezik, hogy nincsenek jó jazzkoncertek és a közönség érdektelen, a basszusos fórumban meg azt, hogy nem lehet normális fellépési lehetőséghez jutni... :-/
Az életszinvonalban arra céloztam, hogy az átlagos hobbizenész nem engedheti meg magának a drága hangszert általában. Aki ügyes, befutott, szerencsés, protekciós vagy gazdag annak persze lehet, de amúgy nem jellemző. Most tényleg hangszerszerető átlagemberekre gondolok, akik munka után este TV előtt döglés helyett mondjuk fél órát zenélgetne otthon magának vagy haverjainak, családjának. Jobb helyeken az ilyen emberek is vesznek maguknak jó hangszert, de itt azért nehezebb. (A lentebb említett (off) Line6 modellező hangszerek marketingje pl. kifejezetten őket célozta meg de abból a legolcsóbb szintén 130 E Huf és még hol van hozzá az erősítő, hogy szóljon is? És egy Hammond 10x ennyibe kerül.)
A profik meg azért nem vesznek Hammondot, mert ha vesznek is csak otthonra vesznek, mert nagyon körülményes a cipelése, másrészt sok profi sessionözik is rendesen és oda is jobb egy haknis mindentudó hordozható cucc, mint egy többszáz kilós "bútordarab". (A Casio ugye ebből csinált marketinget a műanyag mechanikás stage pianojának (Priwia), hogy sokkal könnyebb mint a famechanikás konkurencia. Naná hogy könnyebb, de műanyag is!)
Erre még rátesz egy lapáttal az, hogy az emberek 99,9%-ának mindegy hogy igazi Hammond szól vagy műanyaghangú gyenge másolata, mert nem tudják/akarják megkülönböztetni. Sőt, sokszor a Hammond hangot használó zenészek sem tudják, hogy milyen is az igazi Hammond érzete, hangja.
Persze én értelek, hogy kevés a Hammond meg hogy miért mindenki klónokon játszik és miért nincs Hammond worskhop... Bár lenne! És bár lenne sok Hammond nyúzós ember és zene, de nincs! És ahogy ÉN MOST látom a világ folyását az 50-60-70-es évek Hammond aranykora talán soha többé nem jön vissza... De várni és reménykedni mindig lehet...