RagiKakika Creative Commons License 1998.10.30 0 0 98
Szerbusztok ujbol!

Szep kis termes gyult ossze tegnaptol. Orommel olvastam.
Az a nagy helyzet, hogy mindannyiotoknak egyszerre van igaza is meg nem is.
Tobben irtatok arrol, hogy Amerikanak csak az szamit ami a fejekben van, az emberi ertekek kevesbe. En ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Nagyon sokszor , es nagyon sok helyen talalkoztam pont a forditottjaval, igaz elobb utobb ott is be kellett bizonyitani, hogy valojaban van e valami a kobakban.
Vajk Ur( vagy lehet holgy) irta, hogy itt regota nem volt haboru. Ez igaz. De mennyiben valtoztat ez az elert eredmenyeken? Szerintem arrol nem az orszag tehet, hogy tud es akar az itt elo embereknek jovot biztositani. Persze, hogy ezt nem onzetlenul teszi. Elvarja az ellenszolgaltatast ezekert. De konyorgom miert kellene ezt a szemere vetni? Melyikotoket zavarna az, hogy olyan eletszinvonalt biztositani a jelenlegi orszagotok , ahol minden gond es baj nelkul ki tudod huzni a kovetkezo honapig, sot tovabbmegyek "normalis" emberkent tudtok elni. Ugye ez csak penz kerdese ebben egyet ertunk. Szoval?
Oke hallom a masik oldalt is, hogy itt sem csupa jonmodu ember el. Persze. Viszont nagyon letudom sajnalni az olyanokat akik csak a melluket dongetik es tepik a szajukat, hogy " na itt vagyok az nagy Amerikaban szoval hol a love??" . Acsi! Mit tudsz> Ugy ertem mihez ertesz? Oke. Kellesz nekunk. Kezdetnek itt van ennyi! Fogdd meg, csinald. Csinalj mindent ugy ahogy kell, ahogy mondjak , ahogy Ok akarjak. Ha tobbet tudsz? Gyerunk elo a farbaval! Tudasdd veluk meglatod ertekelik. Idovel kinoheted magad.Hogy ezzel aranyosan tobb is lesz a kereseted? Ez teljesen ertheto dolog.
De ha csak a hibakat keresed es orokke elegedetlen vagy , ugy nehezen fog menni.
Egy dolgot el kell mondanom nektek. Sok ember megfordult a kezeim alatt. Tobbseguk magyar emigrans. Jottek, segitsek. Oke nem problema. Mit akarsz csinalni? Mihez ertesz?
10-bol kilenc " valami bizniszt ".
Hoho! Most rogton, vagy jo lesz kesobb is?
Nagyon nagyon kevesnek jutott eszebe, hogy esetleg megprobalna itt folytatni azt amit odahaza felbehagyott. Persze tudom en, az elso benyomas, a csillogas, a mindenhonnan rad zudulo " jolet " ezt teszi. Megis azok vittek valamire es csinaljak a mai naig is toretlenul akik ugy erkeztek ide, hogy nem akarok semmi mast, csak ELNI. Hosszutavon.

Dregelypalank Ur!

Szivemhez szoltal leven Nogradi gyerek vagyok magam is. Kerdesedre a valasz. Igen! Miert ne lennek rajuk buszke. Megalltak a helyuket itt is, es barhol ahova eddig a sors repitette oket. Mindket fiam tanult muvelt ember. Egyik sebesz, masik ugyved.
Sajat eletet eli mindketto.
Ugyanezt mondanam el ha lakhelyunk Magyarorszag lenne. De nem az.

Vegezetul pedig meg csak annyit mondanek a temahoz, hogy " mindegy hol el az ember, ha jol erzi magat"
Szerintem ez tokeletesen fedi a valosagot.

Ismetelten koszonom a figyelmeteket.
Szerbusztok.