Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e már valaki a patijával az István utcai Állatorvosi Egyetemi egzotikus állatorvosi rendelésen és mi volt a tapasztalata?
Tudom, hogy itt sokan Gráf dokihoz járnak, de mivel az nekem messze van, meg az állatorvos akinél voltam az egyetemet ajánlotta, gondoltam megpróbálnám. Nem utolsó sorban, kicsit drága is Gráf doki, bár ha tudom, hogy meggyógyítja a kis drágámat nem számít annyira a pénz. Egyszóval tanácstalan vagyok, hová vigyem :(
Tasla tünetei a múlthét pénteken kezdődtek, 1 éves hím pati. Körülbelül fél óráig tartott, fura hangokat adott ki, úgy viselkedett, mintha valami irritálná a szájában. Vakarászta a pofiját, rázta a fejét, és furán nyögdécselt, aztán abbamaradt a dolog.
Szombaton délután ismét jelentkezett a tünet, de sokkal rosszabb lett, már látszott, hogy az lehet a baj, nem kap az orrán levegőt. Nyitott szájjal vett levegőt és minden levegővételnél fura morgó hangja volt :( Nagyon megijedtem, délután 2 óra volt, szombat, így elvittem a PrimaVet állatorvosiba, mert az nyitva volt este 11-ig.
A doktornő belenézett a szájába, azt mondta szépek a fogai, nem látszik semmi elváltozás. Nem telt el 5 másodperc, Taslának eleredt az orravére, én annyira megijedtem, nagyon vérzett szegénynek, szó szerint folyamatosan csöpögött belőle a vér, a sírás folytogatott :(
Adtak neki egy antibiotikumos gyulladáscsökkentős koktél szurit, majd azt javasolták vigyem el a héten az egyetemre, ahol megfelelő műszerrel megnézhetik mi lehet az orrában, azt mondták lehet, hogy egy vérömleny, de az is lehet, hogy csak a stressz miatt indult meg az orravére. Mindenesetre a doktornő azt mondta, nem utal a tüdő betegségére a tünet, de az orrában lehet egy daganat.
Hazafelé úton megnyugodott a pici, lassan rendeződött a légzése és miután az alvadt vért kiprüszkölte és lemosakodta az orráról, szépen kapott levegőt.
Egész fiatal kora óta, egyébként vigyáznom kellett, hogy milyen almot használok, mert ő mindíg is érzékeny volt a porra, forgácsot nem is használhatok, mert attól nagyon prüszköl.
Mióta nálam van, 2x fordult elő, jópár hónap különbséggel, hogy vért tüsszentett, azthittem azt is az allergia okozta, így csak nagyon portalan almot használtam. Mivel ezen a két tüsszentésen kívül nem látszott betegnek, még nem vittem orvoshoz :(
Most viszont minden délután van egy kb. 10-20 percig tartó időszak, amikor nyüsszög és tüsszög, az orrát piszkálja :( Egyébként a kedve a jó, eszik rendesen és Agyarral is ugyanúgy játszanak, bármikor kétvállra fekteti, ahogy szokta.
Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen fogadok, a héten mindenképpen el szeretném vinni valahová ahol tudnak rajta segíteni, nem szeretnék mégegy ilyen vizsgálatot, ami ennyire kikészíti szegényt, de nem ad választ a betegségére :(