RókaMóka Creative Commons License 2008.06.16 0 0 7691
Ezek szubjektív dolgok. Én a hagyományos játék híve vagyok és nem rajongok az ilyen vadulásokért, fiatalabb koromban nekem is tetszett de azóta feleslegesnek tartom és hidegen hagy.

Ezek a dolgok mind-mind szubjektívek, egyeseknek más tetszik, mint másoknak. Bizonyos szempontból Hendrix is túlértékelt zenész volt. Jókor volt jó helyen plusz meg is halt hozzá, de voltak más legalább olyan jó zenészek is akiknek nem szenteltek ekkora figyelmet. Emerson is sok dolgot tett hozzá a Hammond hírnevéhez de én személy szerint jobban tisztelem a csendesebb, visszafogottabb és nyugodtabban keménykedő zenészeket.
De ez szubjektív dolog.

Akkoriban volt azért pár együttes gitár nélkül. pl.: a Syriusban se sok gitár volt eleinte vagy ahogy a Van Der Graaf Generatorban sem, de akár az általam belinkelgetett Trikolonban sem. A Collegim Musicumról ne is beszéljünk, bár igaz ott fel-feltűnik időnként egy ritmusgitáros.
Szubjektíve ÉN ezeket a zenéket jobban szeretem, mint Emerson magamutogató megalomániáit. Bár a Nice-os korszaka az tetszik, az ELP már annyira nem.

Ha mind ugyanazt szeretnénk akkor nagyon unalmas lenne a világ... :-)

Off:
Elhunyt Esbjörn Svensson (44) svéd jazzmuzsikus (zongora). Nyugodjék békében!
Előzmény: Sycsa (7690)