Dear Everybody !
Azt hiszem talán, hogy az amerikaiakat talán a saját szintjükön kéne kritizálni.
1.Mert ugye van belőlük vagy 220-250 millió, ugye ez már azt jelenti, hogy minimum 22-25-ször annyi sötét bunkó van mint nálunk.
2.Szerintem Európába főleg Magyarországra olyan embereiket küldik a cégek akiktől meg akarnak szabadulni, vagy már elegük van belőle, de erre a picike piacra még jó / párhuzam: Budapesti kollégát leküldeni Nyíregyházára 4 éves kiküldetésre /
3.Én többször voltam az USA-ban, én speciel jól éreztem magamat, szerintem ott is ugyanolyan emberek laknak mint itt / +- bőrszín /egy részük kedves, egy részük ostoba, egy részük bunkó stb.Lehet, hogy a kedvességük művi, de még mindig jobb ott bemenni a boltba / bármilyenbe /mint nálunk, ahol állandóan vegzálnak, vagy kinéznek, ha csak nézelődsz.
4.Azt is szoktam hallani, hogy az USA a Hamburger országa, hát nem tudom én speciel imádom a távol-keleti konyhát és olyan jó japán, kínai, thai éttermekben voltam, hogy csak na. Egy ismerősöm csoportosan / cca.40 / kint járt tavaly Kaliforniában és azt mondta nekem utána, hogy szörnyű volt mert nem tudtak mit enni és rosszul érezték magukat. Ez is egy nagy baromság annyiféle nép él ott annyiféle konyha található meg mint máshol talán nem is, azt hiszem a magyar ősbunkók és őssznobok egy része aki kimegy / mert nekik van pénzük főleg /imádja fikázni az USA-t és az amerikaiakat mert ott ugyanis őt mindenki leszarja és a 100 milliója csak 400.000 dollár és az azért nem egy nagy truváj.
5.És itt van például New York amit még az amerikaiak sem szeretnek annyira, de például olyan múzeumok vannak mint a Metropolitan, a Guggenheim vagy a Természettudományi amik egyszerűen fantasztikusak.Azt hiszem egész Amerikára igaz az a mondás amit New York-ról mondanak: Vagy nagyon utálni fogod, vagy megszereted, más variáció nincs.
+1.Az amerikai filmek.Mindenki azon siránkozik, hogy az amerikai kultúrmocsok elönt minket és tönkreteszi az európai filmipart. Miért ? Az amerikaiak olyan filmeket gyártanak / jórészt / amelyek a pénzt visszahozzák, ergo az emberek megnézik és bejön a pénz. Ezek egy része rossz, egy része közepes stb., és természetesen egy része zseniális. Tessék megnézni, hogy ma nálunk egy évben hány magyar filmet gyártanak és ebből mennyi nézhető / de, tényleg! /,mert azok a filmek amiket maguknak csinálnak a mi pénzünkből azokkal elmehetnek a sunyiba, az Usa-ban nem az állam finanszírozza a filmgyártást. Az európai filmgyártásra egyébként két nagyon jó példa: Anglia, a Full Monthy / Alul semmi /tartja tavaly óta a legnagyobb filmbevétel rekordját, minden idők legtöbb bevételét hozó francia filmje meg az Ötödik elem / Fifth element /, Bruce Willis, Gary Oldman, Ian Holm urakkal, amit 100%-ig francia pénzből csináltak amerikai szisztéma szerint.