Nem kell felkapni rajta a vizet. Csak leírtam, hogy nekem nem tetszik az ipse technikája egy bizonyos szempontból. Nem belerúgás volt, ha belerúgás lett volna akkor elkezdtem volna fennhangon és vakon lehordani, hogy micsoda amatőr meg fakezű és társai de elvből sem szoktam ilyet tenni. (Mert ez egy negatív elfogultság, vak gyűlölködés.)
Egyszerűen leírtam a véleményemet és kész. Hiszen mind ezt teszitek itt a fórumon, csak lehet, hogy Marián Varga helyett a Hammond XK sorozatról vagy a Nord C1-ről vagy Kaltenecker Zsoltról épp.
Vargával meg amúgy nincs bajom, tudásának és munkásságának egy tizedével boldogan és büszkén halnék meg, csak a technikája NEKEM nem jön be.
Azért bírálom meg, mert az éremnek két oldala van. Varga és a Collegium Musicum nagyon jó zenét játszott és játszik, de nekem mellesleg nem tetszik Varga technikája. Nem csak a jó dolgok léteznek a világon. Emerson pl.: időnként felületes, a showműsor elemnek szánt mindenkori Hammond döngetést és késelést meg látni se bírom mert felesleges, zenéjéhez nem méltó parasztvakítás. (Ugyanúgy, ahogy a menő gitáregyüttesek rendszeres gitártörését sem szeretem.)
Ha arra akarunk törekedni, hogy megsimerjünk valamit, akkor tudnunk kell a kevésbé előnyös oldalát is megismerni, máskülönben elfogultak leszünk...