anblock_italia Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6201
Mivel az a telek, ahol a paradicsomokat többségében neveljük elég messze van és hetente csak egyszer megyünk oda, ezért a levágott fűvel gondosan betakargatjuk a földet körülötte, ami eddig be is vált. De valóban akkor nem lehet kapálni. Én adtam néhány palántát az ugyanabban a kertben, de gyakrabban előforduló sógornőmnek is, az enyém tele van virággal, az övén egy sincs, tegnap néztem, ahogy igen rendesen kapálgatta őket. Ez eddig engem igazolna, de amit írsz a felszíni gyökerek eltávolításáról, az hosszabb távon talán jobb lehet kiszáradás ellen, ezt viszont csak még a palánták egész fiatal korában célszerű végezni, gondolom most, hogy már virágzik nem lenne jó. Egyébként én úgy szoktam csinálni, hogy 6-8 tövet egy vályúszerű mélyedésben tartok és akkor a víz nem csurog el, de a felszíní gyökerek behálózzák feltehetően az egész mélyedést, tehát nem lenne célszerű a kapálásuk.  Na majd meglátom idővel, hogy melyikünknél hogy alakulnak a dolgok. Sőt, itthon is van néhány tő, még némelyik kisebb, kísérletezni fogok velük:-) Köszi!:-)
Előzmény: taormina1 (6200)