uhu20 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 3552
Üdv, hölgyek & urak! :)

LCD tv-t igyekszem venni. Olvasgatok ezt-azt (itt is visszaolvastam párszáz hsz-t) és egyre bizonytalanabb vagyok pár kérdésben.

Alapvetően azt terveztem, hogy 100-150 e ft közötti összeget költenék tv-re - többet sajnálok rá.

A céljaim a következőek:
- A tévén alapvetően tv-adásokat nézek, ritkábban dvd-ket (hiszen arra ott a számítógépem). Ellentmondó hsz-okat és cikkeket olvastam arról, hogy a 16:9-es forma mennyiben jelent gondot; ill. úgy vettem ki, hogy ez tv-ként eltérő. Jól gondolom?
- Kedvelem az akciófilmeket - így nem ártana, a tv nem lenne szellemképes. Ahogy olvastam, erre a kétszeres képfrissítéses technológia a megoldás. Ugyanakkor a tv-k műszaki paramétereinél nem látok ilyeneket. Vagy ott vannak, csak szakzsargonnal, amit esetleg nem értek?
- A szellemképesség kapcsán még: hány ms az a várakozási idő, ami után már biztos gond? (AZ egyik Acer gépnél pl. 8 ms-ot láttam. Ez pl. sok?)

A nagyon kifinomult hangzás vagy egyéb nyalánkságok nem annyira fontosak nekem - azaz simán tévézni szeretnék, de azt jó képminőség és szellemkép nélkül.

Ha esetleg valaki tud válaszolni a kérdésemre /egyszerűen h megértsem:)/, vagy van tippje konkrét típusokra, azokat örömmel fogadnám.