sziasztok! nekem az lenne a kérdésem, hogy 32 hetes terhesen a 6 pontos profilban az ebéd előtti 3,75, vacsora előtti 3,14, az utáni értékek pedig 6,48 , 8,32 , 5,89. az inzulint akkor is elrendelik, ha ennyire leesik evés előtt a vércukor? nekem mindig is az volt a bajom, hogy egyszerre keveset eszek, viszont nagyon sűrűn, szinte állandóan csipegetek (48 kg-mal kezdtem, most 56 vagyok, de már inkább fogyok, mint híznék). most 160 g-os diétán vagyok, de nem érzem vele jól magam, mert egyszerre sokszor nem bírom megenni azt at 50 g-ot sem. nem tudom, hogy az járható-e, hogy 1-1,5 óránként eszek 10-15 g-okat, így osztva el a 160-at egész napra, és akkor kevésbé ingadoznak az értékek. vagy ez nagyon nem tesz jót a babának? vele egyébként minden rendben, mm-re pontosan akkora, amekkorának lennie kell, a magzatvíz sem sok, semmi egyéb probléma nincs. az előző terhességemkor is magasabb volt a cukor a határértéknél, de akkor csak méregették, nem avatkoztak be, igaz, akkor csak a nőgyógyászaton vizsgáltak. most átküldtek a biabetológiára, ahol egyből azzal ijesztgettek, hogy ez inzulin lesz. 3500 és 3100 g-mal született az előző két gyerekem.
köszi!
Zsu