pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 266

Amit akartam mondani, szerintem megértetted. hogy nem minden betegséget lehet úgy kezelni, hogy az emberi testre mint egy puszta anyagi összetevőkre nézünk. Amiben sejtek, meg mindenféle egyéb organizmusok vannak. Mikor a tudat és a lélek is szerepet játszik a működésben...Ha csak az anyagot nézzük, akkor nem látjuk az összefüggéseket. De valóban nem mindenhol kell ezt nézni. Nem is állítottam, hogy kéne.

Amiről én beszélek az nem pszichológiai segítség. hanem inkább pszicho-analízis. Nem bátorító szó kell az ilyen betegnek, hanem az őelőtte relytett háttért kell felderíteni. Nem azt mondtam, hogy ez könnyű....Hanem, hogy ez lehet a gyógyulás felé vezető út.Nem a tünetek "kezelése".

Csak annyit állítottam, hogy ez a fajta "törekvés" nem haszontalan dolog. Azt nem állítottam, hogy minden homeo-pata kiváló orvos és pszihoterapeuta is egyben (pedig annak kéne lenniül, hogy jól működjenek) De lehet, hogy egyszer majd ilyen orvosok lesznek. ÉS lejhet, hogy sokkal hatékonyabban lehet majd így gyógyítani a betegségeket...Ez a jövő zenéje. Majd 100 év múlva térjünk vissza rá :-)

Előzmény: darwinista (260)