pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 261

Hogy ismeri-e ? szerintem ezt senki nem ismeri. Az orvosok sem úgy dolgoznak, hogy tévedhetetlenek. emberek ők is. Csak próbálják megközelítőleg belőni, hogy mi lehet (a tünetek és abeteg elmondása alapján) a probléma.

Viszont, ha én tudom azt amit egy orvosnak tudnia kell, meg még esetleg azt is tudom amit egy homeo-pata (meg még esetleg természet gyógyász ismereteim is vannak), akkor azért - bár ez csak magánvélemény - több esélyem van, hogy jobban meg tudom közelíteni a kiváltó okot.Meg, hogy nem a tüneteket vizsgálom, mert az tévútra is vezethet.

Ráadásul a hagyományos orvosok nem is erőlködnek a kiváltó okok keresésében. Képzeld már el, hogy bemegy egy beteg, aztán csak másfél óra múlva jönne ki. addig kint meglincselnék az asszisztenseket a többi beteg... Ez nem életszerű ugye ?

A "hagyományos" beteget nem érdekli a hókusz-pókusz. Egyszerű megoldás kell. 3x4 pirula naponta azt jóvan. Megnyugszik, aztán lehet, hogy meg is gyógyul.(De nem biztos, hogy a szertől amit beszedett :-)

Érdemes lenne egy kísérletet végezni, ugyanazokkal a "tünetekkel" elmenni 5-6 hagyományos és nem hagyományos orvoshoz... Milyen kórképek, és milyen kiváltó ok elméletek születnének... Ez pl egy jó kísérlet lenne. Meg az is érdekes lenne, hogy "ugyanarra" a tünetre hányan hányféle "receptet" adnának....

Előzmény: Törölt nick (257)