grandmaestro Creative Commons License 2008.06.12 0 0 179
...a "Mehet"-re nyomtam a "Megnéz" helyett... bocs!

tehát:
"Ugyanakkor gyanítom, (bár ne lenne igazam,) hogy aki vette a fáradságot, és utánakeresett, az is csak azért tette, hogy csomót találjon a kákán. Bennük, gondolom, kéjes kielégülést okozott, hogy nem találtak semmit, és ezt a tényt a saját világnézetük megerősítéseként könyvelték el." [kiemelések tőlem]

:gyaníthatod és gondolhatod (természetesen), de nem analóg ez azzal, amit máson (ebben az esetben kékhagyma olvtárson) számonkérsz? Nem kapásból ítélsz el egy számodra ismeretlen/megismerhetetlen hozzászólást?

: arra az esetre, ha egyáltalán érdekel a válasz, illetve a valóság (az én, szubjektív valóságom)
:: nem a csomókeresés volt a cél, hanem a bizonyíték keresése. Az érdeklődés, merthogy érdekel a homeopátia (is) - és mivel nem tudok róla eleget, de azt tudom, hogy a neten mennyi szemét halmozódott fel, igyekszem nagyon megválogatni, kritikával kezelni a forrásaimat. Tudományos fórumon vagyunk, ilyen jellegű volt az alapkérdés is, ezért ilyen forrásokat kerestem, ezt a hozzáállást választottam. Ha ezoterikus fórumon lennénk, más választ adok. Ennyi.
:: a 'kéjes kielégülés' indokolatlanul gúnyos hangnemétől eltekintve csak annyit mondhatok, hogy igen, a feltárt tények megerősítenek egy bizonyos világnézetet - ha más tényekre is lenne példa, akkor ez a világnézet módosulna. A 'nem találtak semmit' nem pontos: valójában a kijelentés ellenkezőjére találtam (és idéztem).

További jó fórumozást!
gm
Előzmény: Törölt nick (176)