Törölt nick Creative Commons License 2008.06.12 0 0 176
T. szkeptikus Olvtársak!

Egy elfogulatlan, igényes, objektív, tudományos (stb.) kísérletek mértékadó (legalább 100-as idézettségi faktorú) folyóiratban közölt leírása ugyebár felhasználható lenne arra, hogy a homeopátia hatásosságát igazolja. Ugyanez felhasználható lenne arra is, hogy a hatástalanságát igazolja.

Namost, én nem tudtam felmutatni egyetlen elfogulatlan, igényes, objektív, tudományos (stb.) kísérletnek sem a mértékadó (legalább 100-as idézettségi faktorú) folyóiratban közölt leírását, a ti hozzászólásaitok azonban hemzsegnek a bizonyító erejű hivatkozásoktól, és egy cseppet sem elfogultak vagy következetlenek.

Ezért nincs más választásom, mint elismerni, hogy igazatok van. Meghajlok támadhatatlan érveitek előtt.

Acapulcói orvosi egyetem nem tudom, hogy létezik-e. A dolog egy légbőlkapott példa volt annak alátámasztására, hogy ez a kérdés mennyire hitkérdés véleményem szerint. Nem a homeopátia státuszát akartam vele erősíteni, hanem arra rávilágítani, hogy az ember elfogultan áll hozzá az információkhoz. Ezt a gondolatot fényesen bizonyítja kékhagyma olvtárs 174-es hsz-a, miszerint, mégha valós adat lett volna, ő akkor is fikázva állt volna hozzá.
Mindenesetre sajnálom, ha valakit megtéveszettem vele. Ugyanakkor gyanítom, (bár ne lenne igazam,) hogy aki vette a fáradságot, és utánakeresett, az is csak azért tette, hogy csomót találjon a kákán. Bennük, gondolom, kéjes kielégülést okozott, hogy nem találtak semmit, és ezt a tényt a saját világnézetük megerősítéseként könyvelték el.

Köszönöm a vita lehetőségét nadamhu olvtársnak, mély tiszteletem a higgadt hangnemért és a vitapartner értelmességét megkérdőjelező beszólásokat nélkülöző érvelésért. Ő tényleg olyan, akitől lehetett vitakultúrát tanulni. (Ezt most komolyan mondom.) Szeretném továbbá méltatni pint olvtárs 163-as hsz-át, amelyet szintén egy előremutató és pozitív kezdeményezésnek értékeltem. Válaszra érdemesnek tartom, de sajnos akkora itt az ellenszél, hogy nincs erőm tovább küzdeni vele.

Üdv.