gerike kis g-vel
2008.06.12
|
|
0 0
899
|
Tudom, hogy érdemben nem ad hozzá túl sokat a topic-hoz, de érdekesnek találtam. A minap Kittenberger Kálmán "Vadász és gyújtőúton Kelet-Afrikában" c. könyvét olvasgatva találtam egy érdekes részt. Nefeledjük hogy ezt 1914 körül írta; "Talán idővel mégiscsak megtudjuk hogy mi az a "chimiset", ami egy időben annyit foglalkoztatta a kelet afrikai közvéleményt, és nem lehetetlen hogy a bennszülöttek leírása némileg igaznak bizonyul. Meglehet, hogy ugyanakkor a nyugati esőőserdők és a mocsárbirodalmak állattitokzatosságaira is fény derül. Akkor aztán megtudjuk, hogy az esőőserdők folyamainak vizielefántja, az ősmocsarak a rég elmúlt korszakok óriási páncélos gyíkjaira emlékeztető "vizitigrise", éppúgy, mint a "chimset", valóságok-e vagy pedig alkohollal vagy más egyebekkel fűtött néger fantázia szüleményei..." "Ngare-Dowashnál, a könyvemben említett"Hopeless Camp" közelében egy röpke pillanatra látni véltem valamit, ami gyakran felidéződik emlékezetemben, és sokért nem adnám, ha biztosan megtudhatnám, hogy mit láttam én ott akkor..." |
|