Én imádom lelegelni a borsót, három ágyást vetettem, de egy szem se fog jutni se főzni, se fagyasztóba. Vetettem Nimródot, nagyon finom édes, de nem túl nagyok a hüvelyei. Már le is termett. Vetettem Villőt és Rajnai törpét is, ezeket most legelem, naponta kétszer:-)) Ezek is finomak frissen, nem annyira édesek, mint a Nimród, viszont sokkal nagyobbak a hüvelyeik. A támrendszer: il adta az ötletet. Jó sűrűre vetettem, és az ágyást körbetűztem botokkal, amikre néhány sor madzagot tekertem körbe. Így egy keretet adtak a borsónak, nem dőlt az útra, és a közepe sem feküdt el, mivel a tövek olyan sűrűn voltak, hogy egymást támasztották.
Nekem a háromféle borsó közül a legjobb tartása a Nimródnak volt, bár az nem is nőtt meg olyan magasra. A Rajnai törpe viszont lett vagy egy méteres, csakúgy, mint a Villő. Valószínűleg a sok tavaszi eső volt rájuk ilyen jó hatással.
Amúgy mindhárom borsót 03.12-én vetettem. Mivel ezután volt rájuk erős fagy és hó is, csak április legelején keltek ki. A Nimród 06.01. és 06.06. között ért be, a Rajnai törpe és a Villő pár napja már ehető, és még szerintem ki fog tartani egy hétig.