Shiro Creative Commons License 2008.06.08 0 0 1758

Szia!

Nekem már a 10. héten a nagylabornál meg kellett csinálni a terhelést és ki is derült, hogy ismét gond lesz. Az előző terhességnél is GDMes voltam, de akkor diétával végig lehetett csinálni. A 16. hétig ment is a diéta (150g), de aztán kicsit magasabbak lettek az értékek (már sajnos pontos számokat nem tudok írni) és nem lehetett csökkenteni sehol, ezért lett inzulin. Ezzel együtt rögtön felemelték 180g-ra a diétát is. Ez maradt is így, illetve volt egy időszak, amikor éjjel is kellett ennem, ha felébredtem, olyan 2-3 óra körül. Na ez szinte sosem ment, még ha mentem is a szokásos WC körre, kinek van kedve ilyenkor enni... esetleg ittam egy pohár gyümölcslevet.

Eleinte én is két alkalommal, reggel és délben szúrtam 6-6 egységet, aztán két-három hetente emelt a belgyógyász... a végére 24-18-20-22 egységet kellett beadnom. Reggel, délben, este rövid hatásút étkezés előtt, és lefekvés előtt kellett még egy hosszú hatású. Így már elég viccesen néztem ki, mert ha valahova elmentem, akkor cipeltem két pent tokostól, meg a vércukormérőmet, meg a vérnyomásmérőmet... egy egész táskát kitettek ;o))

A SOTE1-en van pic. Ezen kívül még a SOTE2-n van, meg a János kh-ban.

Nekem program császárom volt, mert ez volt a harmadik császármetszésem. Persze engednek rendesen szülni, csak sokkal jobban odafigyelnek, illetve neked is nagyon figyelned kell. Mindig mindent pontosan írj, hogy mennyi a cukrod, mennyi inzulint adtál be, pontosan mikor adtad be. Ezek a szülésnél nagyon fontosak lesznek, mivel enni nem lehet, tudniuk kell, hogy nehogy hipózz. Fogsz kapni egy infúzió koktélt, amiben cukor és inzulin elegye van, azzal állítják be a cukrodat a szülés alatt. Mikor kikerül a lepény, akkor elzárják az infúzió csapját. Legalábbis nálam pontosan így történt. :o)

Azt nem tudom, hogy mondta-e a belgyógyászod, hogy neked receptre jár a vércukormérőbe való tesztcsík. Így sokkal olcsóbb, úgyhogy mindenképpen kérd, hogy írja fel, ha eddig nem tette. A napi szúrásmennyiségtől függ, hogy havonta hány dobozzal írhat fel. Ez általában nem lesz elég, mivel inzulin mellett nagyon sokat kell mérni, hogy a beállításokat egyfolytában tudják kontrollálni. Viszont én írtam egy levelet az OEP-nek, kértem, hogy méltányosságból egyéni elbírálás alá essek. A doki írt egy szakvéleményt és egy receptet, amit az orvosok általában tudnak, hogy hogyan kell kitölteni, és a terhesség végéig megkaptam az engedélyt havi - már nem emlékszem, hogy pontosan mennyi, de - nagyonsok doboz tesztcsíkra.

S.

Előzmény: trix29 (1755)