pannni Creative Commons License 2008.06.05 0 0 952

szagzaro pelenkatarolo: vagyonba kerul, bele az utantolto zacsko is, abszolut felesleges szerintem. a pelenkat rendesen ossze kell csomagolni, Auchanos-Tescos tucatszatyorban gyujteni es napi 1-2x levinni.

Egyetértek, de eleinte még ez sem kell szerintem, kezdetben egy sima kis szemetesben is lehet gyűjteni, az anyatejes kaki nem büdös. Szerintem.

A 2 évesem mostanában már bír olyanokat alakítani, hogy kiszaladok a világból, de inkább leviszem napi 2x, mint vegyek egy ilyen méregdrága szemetest.

Fülhőmérő: ezt jó tudni, hogy nem pontosak, ugyanis jó ideje gondolkodom rajta. Most popsiban mérünk, de a fiam nagyon utálja, végig üvölt, reméltem, hogy meg lehet úszni...

Vízivás:

A fiam nyáron született, de én soha nem adtam vizet neki, ha szomjas volt cicire tettem. Van aki nem ért ezzel egyet, akkor nyilván lehet adni forralt vizet.

Alvás:

Egyéni véleményem nekem is az, hogy az elején jobb az újszülöttnek valami pici fészek, mint a kiságy. Nekünk erre a fonott mózeskosár nagyon bevált. A fiam hónapokig abban aludt, a mi ágyunk mellett. Simán át tudtuk később tenni a saját szobájába a kiságyba, de azt azért hozzá kell tennem, hogy alvás szempontjából ő mintagyerek, nyilván nem minden babánál ennyire egyszerű.

Kismama jóga:

Ahová én járok, ott 5200-ért veszek 4 alkalmas bérletet, egy alkalom 1,5 óra.

Előző babával is nagyon szerettem járni, jó hasznát is vettem a szülésnél, most is járok. De ez is nyilván egyéni, hogy kinek válik be és kinek nem (meg hogy mennyire tévedsz jó helyre).

Babamasszázs:

Sajnos olyan sokáig én sem masszíroztam Marcit, pontosan a sajtkukackodás miatt :)

Egyébként tényleg szerette, de 2 hós kora előtt nem lehetett időpontot találni rá. Célszerű olyankor, amikor a baba nyugodt, ébren van, de nem épp evés után. Na Marcinál ilyen nem volt :)) Aztán 4 hós kora után meg már nem bírt nyugton maradni :) A kettő között viszont tényleg nagyon szerette, mostanában meg újra, bár rendszeresen és hosszan nem csinálom már neki, max. kicsit a lábát, kicsit a kezét (ennyihez van türelme).

Én Frederick Leboyer: Shantala c. könyve alapján csináltam, számomra ennek különös hangulata van, de természetesen van számtalan babamasszázs könyv.

Egyébként inkább fürdés előtt javallt, mint utána, érdemes áttörölni előtte esetleg, hogy a nagyja olaj lejöjjön és ne csússzon annyira.

Anzán:

Akkor válik durvává, amikor már húst is eszik

Nem csak akkor :))))))))))

esetleg kiteszi a teraszra, stb

Igen, ez eddig olyan jól működött, fene enné a 25 fokot :))