Sziaszotok!
Szia Pogiii!
Szerintem ahány védőnő annyi vélemény. Soxor elő kell venni a józan paraszti eszünket:) Mert nekik nem mindig van.
11 évvel ezelőtt nem volt ennyire köztudatban a szoptatás - ma meg már (hála az égnek ) divatosnak is mondható (bár mindig van aki félti az alakját miatta). A fiam születésekor nem nagyon repültek rá a témára, nekem kellett kitapasztalni, hogy mit tegyek - bár egyéb komplikációk miatt tápszeres lett sajnos.
Most százfelől ömlik az info, amelyek sokszor elég ellentmondóak :(
Saját példa: a védőnőm szerint min. 2 óra teljen el a szoptatás között, mert ellenkező esetben a pocakban összekeveredik a félig emésztett és a friss tej. Nos, az én lányom a gyakran keveset elvét követte, nem vártam ki a 2 órát, mert ha bömbölt, akkor cicire kellett tenni. Aztán épp a napokban olvastam vhol a szoptatási tanácsadó véleményét, hogy nem baj ha gyakran szoptatunk, ez a keveredési elv butaság.
A gyümölcsöt is ha anyatej van, szerintem nem kell még 3 hónaposan elkezdeni. Bár a fiam ellenpélda, neki már hamar bevezettem, hogy ne csak a tápszert nyelje...
De az évek alatt sokszor változnak az elvárások - csak tudnám miért. Biztos van továbbképzés, csak mindig más az irány:)))
És persze, hogy régebben már hamar bevezették a mi időnkben, viszont akkor sokszor nem volt gyes, hamar bölcsibe kellett menni, hamar kellett kiváltani az etetéseket - legalábbis nálunk.
És akkor még nem is írtam a védőnők hozzáállását és tanácsait a cukrosokhoz (bár lehet, hogy másütt gördülékenyebbek, mint nálunk):)))
Bocs, most sok voltam:)))
Szép napot!!!