pynky Creative Commons License 2008.06.04 0 0 1707
Az a baj, hogy két elég szélsőséges nézet van ma a szülők között. Egyik a "3éves koráig tápszert", másik az "azonnal tejet/pörköltet/szalonnát". Őszintén szólva mindkettőt megértem, meg egyiket se értem meg. Mindenesetre azt anyagilag nem lehet birni, hogy 3 évig tápszert egyen a gyerek, mert iszonyatos pénz. Ha annyira fontos lenne ez, mint ahogy hirdetik, akkor a "szegény" gyógyszercégek vigyék lejjebb az árát v. támogassa állam bácsi (persze, tudom, hogy ez hülyeség, nem is komolyan irtam). Mert azért ott van a másik oldal: akinek alig telik kenyérre, nyilván nem fogja kifizetni az 1500 forintot a tápszerért... Tegyünk igazságot...
Amíg a szakmában dolgoztam, sokszor dilemmáztak ezen a tej-kérdésen a szülők, és szerencsére a legtöbbet sikerült meggyőzni, hogy legalább 1 év alatt ne adjanak tejet.
Mondjuk volt olyan "védő"nő, aki cukros tejet ajánlott az anyukáknak... Mikor tőlem megkérdezte, hogy "ugye, te is cukros tejet adsz a gyerekednek?", azt hittem lehidalok... (azért voltak ennél durvábbak is, amit nem is mesélek el :))
Előzmény: Shiro (1706)