Egy terv legalábbis egy kép már él a fejemben de még kell picit dolgozni a részleteken.
A terasszal kapcsolatban már szinte kezd pontos kép kirajzolódni mivel gépet nem szándékozom beállítani a szőlőbe mivel nem olyan nagy viszont a gyalog műveléssel termelt szőlőről nincs eddig semmi jó tapasztalatom ezen a földön is hajdanában danában az volt de nem termett jó minőséget és mennyiséget sem,bár a gondozás mivoltja is hagyott volna némi kívánni valót ugyanis a gyökereket ellustították csak a föld közvetlen felszíne alatt nőttek.Na mindegy ezért arra jutottam ki kell az egészet tisztítanom és újra telepíteni.Persze a teraszozás után mivel magának a hegyoldalnak elég nagy az esése így annak művelése ebben az állapotban igen gyötrelmes lenne.
A tőkéken igen sokat gondolkodom mindig mert hiszen az az alap.Egyik oldalon ott az a piszkos anyagiak másik oldalon az idő amit az ember elpazarolhat a kettőt kellene egyesíteni :) .A fajtákban már megállapodtam magamban azokon nem szeretnék változtatni,viszont azok beállítása sok fejtörést okoz.
Nem tud valaki olyan helyeket ahol reális áron be lehet szerezni tőkéket ?
Vagy ha valaki már az árakban tudna segíteni az sem lenne rossz.
A fajták az a Shardonnay,Cabernet Savinone és Rajnai Rizling eddig ezek mellett tettem le a voksom.
Visszatérve picit a teraszhoz én 150-170 cm-rel számoltam mivel egy középmagas művelési módban gondolkodom a szőlők a hegyoldal esése miatt még így sem árnyékolnának egymásra.
Tényleg baromi meredek képek : www.holiday-life-style.blogspot.com