edka
2008.06.02
|
|
0 0
142
|
Sziasztok!
Végigolvastam az egész fórumot, érintettség miatt. A háborút jelentem, 2 napja mi is megkezdtük, egyelőre komoly győzelmeink vannak a virágos kertben. A büdöskéket (bársonykákat) tövig lerágták, de későn kaptunk észbe, hogy csiga lehet a dologban. Sajna van egy gyönyörű sziklakertünk, meg virágokkal beültetett kő támfalunk, amiket most csináltunk tavasszal és valószínűleg isteni búvóhelyeket találnak alattuk. A 2 napos háborúnkat internetes tájékozódás után sörcsapdával kezdtük, illetve kézi "kocsmába" tereléssel. csak ma akadtam a fórumra és a szivem megmelegedett a harcos sorstársaim több éves küzdelme miatt :-))
Kérdésem volna: a házas csigákat is irtjátok? Mi válogatás nélkül mindhárom fajtát gyűjtöttük, (van egy pici, hosszúkás kúpos csigafaj is), meg egész pici szürkés e-2 cm-es meztelencsiga, meg kövér világosbarnák. Eddig mindenki sörbefulladt. Első alkalommal vízbe is fojtottuk őket, de kimenekültek reggelre. Ezt be tudtuk a kezdő harcosok ügyetlenségének. Szóval a házas csigák is kártevők? valahol azt olvastam, hogy azok nem vészesek. Szóval? Mi a teendő?
köszi, üdv
Edka |
Előzmény: Arth_ur (141)
|
|