Zoli_t5H
2008.06.02
|
|
0 0
1368
|
Nagyon szepen koszonom a valaszt. Most ujabb problema: a kovi varjuhaj (neked koszonhetoen most mar tudom a nevet is) most kezd viragzani. Kis kalapszeru sargas szinu viragbokretai nottek magasra nyulo szarakon es a viragok tove tele lett fekete szinu apro rovarokkal (en levelteture gyanakszom... igaz eddig meg csak zoldet lattam rozsan, de a testfelepitesuk nagyon hasonlo). Mivel lehetne kezelni? Az egyik kovirozsam (szamomra) erdekes dolgot muvel. O a legnagyobb, mar gyerekfej nagysagura nott es az utobbi napokban azt vettem eszre, hogy a kozepso levelei elkezdtek osszezarodni es ezek az osszezarult levelek elkezdtek kiemelkedni a szitnyilt nagyobb levelek kozul (tehat nem szelteben terjeszjedik a noveny, hanem felfele nyulik). Talan ez a legjobb hasonlat: ugy nez ki, mintha egy meg ki nem nyilt viragbimbo none ki belole kozepen. Vajon mire keszul? :-) Es egy OFFtopic dolog: felfedeztem egy szarvasbogar-csaladot a telkunkon. Neha 2-3 peldany is kint napozik a hazfalon, vagy fatorzseken. Meg elegge aprok, remelem meg azelott szep nagyra nonek mielott a szinten nalunk lako feketerigo par vacsoranak nem nezi oket. :-) |
Előzmény: alsotekeres (1365)
|
|