suppy, gratulaaaa :)))) milyen jó név ez a lénárd, még nem is hallottam :)
légzésfigyelő: kb tíz hónapos koráig használtuk, és az alatt öszesen egymás után háromszor volt téves riasztás, amikor kimerülőben volt az elem. kicseréltük, és többször nem volt. szerintem ez márkafüggő is lehet. a baby controlt tudom ajánlani, ennek három érzékelő lapja van, ami az egész ágyat beteríti, így gyakorlatilag nem tud lemászni róla, emiatt legalább nem lesz téves riasztás.
altatás: nálunk az első naptól kezdve a saját szobájában aludt, ami közvetlenül a miénk mellett van. egyrészt nálunk igen nehezen fért volna el egy kiságy, másrészt meg úgy gondoltam, jobb, ha ehhez szokik hozzá. persze ha bármi gond volt vele, akkor a mi ágyunkba vándorolt, de olyankor a párommal alig aludtunk valamit, mert minden egyes kis nyüsszentésére felébredtünk. szerintem őt nem zavarta egyáltalán, elég hamar megtanulta, hogy az éjjeli szopik után is szépen visszaaludjon. és nekem az első fél évben nem okozott nehézséget átmenni hozzá szoptatni éjjel, kb addig szokott taratni a kirobbanó energia :)))) (plusz legyünk pozitívak, a tied már hathetes korától át fogja aludni az éjszakát, punktum :)
több gyerek esetén persze az egészet ki kéne találni elölről, ha csak egy gyerekszoba van...