ronsdorf Creative Commons License 2008.06.02 0 0 65
"Mellé te beszélsz, mégpedig hülyeségeket. A pünkösdista, vagy más modern szekták, lásd Amerikában, vagy éppen a kereszténység legfőbb térítő területén ( Afrikában ) állításoddal ellentétes a tapasztalat. Statisztikát kérnék állításod alátámasztásra, de izibe..."

oszt mennyi ezeknek a szektáknak az aránya a katolikus egyházhoz képest?

""így van. istent is csak gyermekded lelkek."

Közéjük tartozol, mivel érdemesnek tartod a vitát velük."

ó szerintem gyermekekkel vitázni nem értelmetlen. te nem szoktál a gyerekeiddel vitázni?

""Neked van statisztikád az alap-állításodra"

melyikre is?

"Csak azt tudod kutatni, amiről legalább a legkisebb ismerettel rendelkezel."

minden kutatható, ami hatással van a világra.

"Amiről semmi ismerettel nem rendelkezel az nem kutatható, csak elméleti fejtegetés. Ilyen a végső kérdésre adott tudományos válasz is."

akkor a végső kérdés nem tudományos kérdés. sőt, nem tudom, mi értelme van, hiszen nincs hatással a világra, nem létezik számunkra.

"Értelmes kérdést fel tudok tenni anélkül, hogy megtudnád válaszolni. Az nem boldogít, hogy majd egyszer választ kapunk rá talán."

a kérdés az volt, hogy "kutatható-e", azaz "van-e remény a válaszra". tehát a kérdés a "lesz majd egyszer válasz talán" volt. sajnálom, de ezt bebuktad.

"ulajdonképpen a tudomány változik az idővel, és semmi sem garantálja, hogy például a boszorkányoknak vagy gondolatolvasóknak tulajdonított képességek mégis igaznak bizonyuljanak."

jelenleg megalapozottan állíthatjuk, hogy nincsenek. és halál utáni élet sincs. ugyanaz a kategória.

"figyeljél meg sok halottat, ha még nem vagy megelégedve! Ezt rád hagyom. van erről statisztikád?"

igen. nem ismerünk 120 évnél idősebb embert. azok mind meghaltak. nem élnek.

" hivatkozás?"
halálozási statisztikák. a KSH-nak is kell, hogy legyen.

""de nem is egy értelmes objektív kérdés, amire van igaz válasz."

Pedig igen sokan keresik."

ettől még igaz, amit mondtam.

" Van, aki a választ is megtalálta. "

és mi az a válasz? és mi igazolja, hogy a válasz igaz?

Előzmény: Kováts Gábor János (63)