Allia Creative Commons License 2008.06.02 0 0 898
Hinnye, de meglódult a topik. :-)

Az indexesbabak.uw.hu oldal frissült kicsinap szüléstörténetével. Ugyanezen az oldalon a hasznos linkek rovatban lehet találni többféle baba kelengyelistát, kórházi cuccokról listát, egyéb tanácsokat, nem csak a táblázat van a várandós anyukákról és a szüléstörténetek. Ajánlom figyelmetekbe.

Ami a digitális fülhőmérőt illeti, lehet, hogy én vagyok az ufo, vagy a gyerekeim, de nekem pontosan mér, többször ellenőriztem higanyos hőmérővel az 5 éves gyereken, mert ő már megérti, hogy ne fickándozzon 5 percig, amíg a higanyossal lemérem. A másfél éves még nem, a 4 hónapos meg pláne nem. Mindkét fülében megmérem, általában 1-3 tized az eltérés a kettő között, amit nem tartok jelentősnek. Azt hiszem nekünk is Braun van, az első gyerekkel vettük, van hozzá használati útmutató, mert nem ám csak a fülébe kell dugni, hanem a fülkagylót enyhén el kell húzni egy éves kor alatt hátrafelé, afölött pedig felfelé, hogy valós hő értéket kapjunk. Szerintem mindegyiket így kell használni, de nem tudom, hogy mindegyikhez le van-e írva ez.
Ami a szagzárós szemetest illeti, nem kerül több 10000-be a betét bele, és lehet használni sima szemeteszsákkal is, ezesetben természetesen nem zár olyan tökéletesen, hanem csak a tetjével zárod el a pelenkákat (a sangenic pl. ilyen), ha több gyerekre tervez az ember, szerintem megéri, használtan is lehet kapni. Egy betét 2-4 ezer forint között van ebbe emlékeim szerint, és általában 6-8 hétre elég. Ahol anyagilag ez nem nagy gond, ott ajánlom a megvételét, szerintem nagyon praktikus.