Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 160

A vezetni tudásodat (ügyességedet) nem minősítem, nyilván nagyon jól vezetsz. Nekem azzal a hozzáállással van problémám, amit az írásaidból kiolvasni vélek (lehet, hogy félreéértettem), miszerint a közlekedés többi, szabálykövető résztvevőinek kell felkészülnük arra, hogy akár az extrém szabálytalankodók, mint a jelen eset kamikázéja szélsőséges viselkedésére is felkészüljenek. Ezt a mentalitást zárnám én ki a közutakról, ezért nem engedném Talmácsi Gábort sem (a vele hallott interjú alapján) közútra. Nem vitatom a gyorsaságát, ügyességét, azt, ahogy uralja a gépet. Csak azt nem hajlandó felfogni, hogy a közúti közlekedők nagy része nem így közlekedik, és számukra a túl gyors közlekedési partnerek életveszélyesek.

Érted? Különbség van a véleményünk között. Én ezt a helyzetet fel tudom dolgozni, nem vagyok az ellenséged, csak szeretném, ha az én véleményem  is megjelenne, mint egy a sok közül. Szerintem azok, akik a megengedett sebesség kétszerese körül, vagy a felett hajtanak, semmilyen elsőbségre nem számíthatnak, még akkor sem, ha védett úton haladnak. És ha belerohannak valakibe, aki kijön eléjük az alsóbbrendű útról, akkor nem becsmérelhetik úgy azt, aki kijött eléjük, ahogy - ha finoman és áttételesen is - Te becsmérelted a suzukist, akit ágyúgolyó barátunk halálra préselt.

Kérlek, véleményemet csak releváns példával fúrd, ha fúrni akarod. Az, hogy te szabályosan haladtál és a figyelmetlen, alkalmatlan sofőr kiment eléd és veszélybe sodort, nem analóg ezzel az esettel, ahogy a rendőr esete sem, aki szándékosan, közelről keresztbe hajtott a száguldó motorosnak. Ott is bűnöző volt a motoros, de ott a rendőr is rosszfiú volt (pontosabban szerintem gyengeelméjű).

Előzmény: kutya. (142)