Most néztem ezt a Diversi klónt, $16.000.-
Asszem ehhez nincs mit hozzáfűzni... :)
Clavia C1 még mindig nyerőbb :)
Más, ha ESI4000-es + 2 olcsó midi keyboardos verziót nézünk, pl 2x Roland A33 = ~50e. + 2x ~40e. + 25e. (minta könyvtár), az kb. 150e., ami 99.999% Hammond sound.
Hogy ehhez hasonló falacis élmény is társuljon, minimum egy KBR3D passzol ~500e. ????
Ez így már igencsak nem költséghatékony! :)
Ha azt nézzük, hogy a Clavia C1-ben van a legelfogadhatóbb laci szimu, akkor elég hozzá egy PA rendszer, ami feltételezhetően egy "gyakorló" muzsikus alapvető eszköztáraként már rendelkezésre kell álljon, míg egy spec esetet kielégítő leslie fal nem biztos... ergo nagyobb az esély hogy mégiscsak a C1 az olcsóbb verzió, pláne külföldől véve. :)
Nem vitatkozni akarok, bár lehet hogy mindez annak tűnt, ezúton is elnézést, de körüljárva a témát én ide lyukadtam ki. :)
Másrészt Zsolti, neked sem volt a múltkor ennyire lehangoló véleményed a "piroskáról", ami meg a dinamikátlanságát illeti, érthető hogy nem rúg olyat mint egy eredeti Hammond, hiszen a digit technika mint írtam is már, pont ebben nyújt kevesebbet. Viszont hogy fülesben is hozza pl. a VK8-tól sokkal-sokkal érezhetőbben, testesebben a mélyet (mégegyszer mondom: NEM az eredeti B3+falaci mélyét) nekem abszolút elfogadhatóvá teszi és magasan a többi digit klón fölé pozicionálja, hangban és árban is az olcsóságot tekintve. (emlékeztetőül: VK88 ~1M; Korg BX3 ~1.5M)
Másrészt ha pl. a C1-et is lacira vagy PA-ra rakja az ember, ugye legtöbbször ez zárt helységben, ritkán szabadtéren esik meg, akkor az előbbi esetben számolni kell vele, hogy az akusztikai tér, mint EQ működik, jelentősebb mély emeléssel. Ráadásul a hangszeren ott a 3 sávos EQ úgyszintén.
Na de ennyi elég is lesz, tényleg nem meggyőzni akarok, csak rávilágítani a dolgokra más nézőpontból. :)
ui. köszönöm a hammond inside-ot! nagyon tanulságos! :)