joemaster Creative Commons License 2008.06.01 0 0 5409
Na akkor majd én megmondom a tutit... :-)
(bocs, nem vagyok nagyképű, csak ezekkel én mind találkoztam)

- motor egyenetlen alapjárata: pár hónapos korában figyeltem fel én is erre, szervizben nem tudtak rá mit mondani, az autó 3 éves múlt és semmi baja. A Totalcar Népítéletben írta valaki, hogy ki fogja nyomoztatni, mi okozza, mert ez nemlehet normális. Már nem márkaszervizekben keresi a megoldást, de pár hete is azt írta nekem, hogy még mindig senkinek semmi ötlete nincs. Szerintem ez ilyen és kész.

- a kipufogónak van ilyen csörgős hangja, akkor hallatszik a legjobban, amikor visszaverődik a motorhang egy falról vagy egy szalagkorlátról. Nekem zörög is a kipufogó rendszer, cserélték a flexiblis csőtagot és első dobot, valamit lambda szondát magába foglaló egységet garanciában 2 hónaposan, de semmi változás. A középső dobot is cserélték, akkor sem volt változás. Aztán már nem érdekelt a dolog tovább.

- a ventillátor teljesen normális, hogy megy. Olyan is előfordul, hogy a motor leállítása után 1-2 perccel indul be. Ez le is van írva a kézikönyvben, sokszor, mivel figyelmeztetnek, hogy a motortérbe annak tudatában nyúlkáljunk, hogy a ventillátor bármikor beindulhat. Egyébként a jól végiggondolod, akkor a motor leállítása után megszűnik a hűtőfolyadék keringtetése és hűtése, azért megemelkedhet annyira a hőmérséklete a venti indító gombánál is, ami aktiválja a ventillátort. Az ilyen hőtorlódásra pont jól jön, ha a ventillátor kicsit hűt rajta. Az megszűnő menetszél miatt szerintem a motornak sem árt, ha a hirtelen felmelegedő motortérben kicsit megkavarja a levegőt. Más típusoknál meg azért nincs ilyen, mert a venti áramköre nem kap áramot gyújtás nélkül.

- az OII ajtajai nagyon patentül záródnak! Nekem cserélték a bal oldali ajtózárat garanciában (felesleges volt) és utána szarul záródott az ajtó. A munkafelvevő vissza is vitte a műhelybe és 2 perc múlva úgy hozta vissza az autót, hogy olyan volt, mint korábban. Szóval lehet azon állítani, be kell állíttatni!

- a fényszóró aktiválására kell lennie megoldásnak, a biztonsági övre pedig van is!
Tőlem is megkérdezték 2-3 alkalommal, nem akarom-e kikapcsoltatni a bim-bam-ot, de én nem akartam. Barátom OII-jén kikapcsolták, egy hordozható VAG műszer kell hozzá, nem is a nagy VAS műszer. A parkolóban is elintézi a munkafelvevő, vagy az elektromos szerelő. Riasztó ilyen késleltetett működéséről nincs info-m. Maximum ki tudod kapcsolni a belső tér védelmét. Lásd kézikönyv.

Természetesen nincs garancia vesztés, mert ez egy kapcsolható funkció. A TV-d sem veszti el a garanciát, ha kikapcsolod róla a sztereo hangot...

Az értékesítő szégyellje el magát, hogy ennyit nem ért az autóhoz, amit árusít. Legalább előtte megkérdezné a szervizeseket...
Sajnos a hazai vállakozási (v)iszonyok között előfordul, hogy akitől Skodát veszel, az 3 hete még Alfa Romeo-t árult... 2 hónap múlva meg Subarut fog árulni.

Kis városomban pl. a legrégebbi helyi VW szalon eladása után a legújabb Skoda szalon dolgozói hirtelen VW értékesítők lettek, az addigi VW-s embert, akit máshonnan ismertem, pedig abban a Skoda szalonban láttam viszont...
Előzmény: Joltee_2 (5402)