Amíg anyatejes/tápos a bébi, addig nem olyan büdi ám a pelus; simán be lehet tenni egy zacskóban a háztartási szemétbe. Akkor válik durvává, amikor már húst is eszik, de akkor meg már csak átlag napi1x van kakis pelus, azt meg az ember addig jól becsomagolja (esetleg kiteszi a teraszra, stb), amíg valaki lemegy a lakásból a kukáig... Szvsz a szuperszagzárós pelenkatartó nagy pénzkidobás;marha drága bele az utántöltő és tök felesleges.
Hőmérő és textilpelus témában csatlakozom Mikolthoz: 30 textilpelus kell, ha nem akarsz minden nap mosni; hőmérőből meg éljen a jól bevált higanyos! Mi kaptunk egy digitálisat; kipróbáltam magamon; képes volt negyed órán belül tök más értékeket mérni, de ilyenek voltak, hogy 35,5 és társai... :-S A higanyos se olyan vészes ám a gyereknek; amíg egész pici, addig még simán le lehet fogni addig, amíg méred, később meg már meg lehet vele beszélni a dolgot. A jobb biganyosok mérési ideje már nem 10 perc; nekünk van 1 perces is...
Egyébként egy anya kis idő után már ránézésre/tapintásra simán el tudja dönteni, hogy lázas-e a gyereke, vagy csak kis hőemelkedés; én nagyon ritkán veszem elő csak a lázmérőt; ha tapintásra érzem, hogy láz, akkor adok lázcsillapítót mérés nélkül, mert minek izélgessem még azzal is... Csak nagyon magas láznál szoktam mérni, hogy be tudjak számolni a dokinak.