Joltee_2 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 5402
Üdv minden fórumtársnak, új Octaviásként csatlakozom a fórumhoz, 1 hete vagyok egy OII tulajdonosa (1.6 MPI). Az autó kívülről/belülről tetszik, a belső helykínálat és az anyagok szintén, főleg a csomagtartó mérete! :) Kár, hogy a Skoda nem kínál egy picivel erősebb benzines motort, mondjuk egy szívó 1.8-asat... :( (az 1.8 TFSI meg k. drága)

Rögtön lenne is 1-2 ;)) észrevételem/kérdésem:

- a motor járásának egyenetlenségét alapjáraton (üzemmelegen is) lehet érezni a pedálok/sebváltó környékén. Tisztán érezni a lábammal, ahogy "dohog" a motor. Az OK, hogy egy 8 szelepes motor nem fog olyan finoman járni, mint egy 16V, de attól még nem kéne berezonálnia a kasztninak is emiatt...
- szintén a motorral kapcsolatos: mivel ezelőtt 16 szelepes autóm volt (Focus), ahhoz képest kissé furcsa a motor hangja. Belülről (felhúzott ablakoknál) kevésbé hallatszik, de nyitott ablaknál olyan mintha "csörögne" vagy ciceregne, főleg gázadáskor. Ez szokásos 8V hang? (Vettem motorháztető-szigetelést, de nem igazán segített.)
- az normális, hogy a hűtőventi egy kb. 15 perces városi út után pár percig még megy? A Focusnál 5 év alatt a legnagyobb melegben sem tapasztaltam ilyet...
- az ajtókat viszonylag erősen kell "meglódítani", hogy becsukódjanak. Érdekes, amit megvétel előtt nézegettem kiállított Octaviát, annak finomabban záródott. Lehet, hogy a gumiszigetelés még fog puhulni? (Mert mintha amiatt lökődnének vissza az ajtók...)
- gyári riasztót nem akartam, de készletről rendeltünk így mégis lett... az megoldható, hogy záráskor a riasztó ne aktiválódjon rögtön? (csak mondjuk második gombnyomásra)
- fényszórók automatikus felkapcsolódása és a bizt.öv figy. csengetése kiiktatható garanciavesztés nélkül? (átvételkor azt mondta az értékésítő, hogy nem) MAXI-DOT van az autóban.

Elnézést a kérdésáradatért és remélem tudtok hasznos tanácsokat adni.