cypress. Creative Commons License 2008.05.29 0 0 5927

Először is bocsi,hogy ide írom,de a gyümölcsfás nem mozog annyira...

Szóval tavaly lezabálták a rovarok a cseresznyét.

Ezt írtam ott idén áprilisban:

"Minden amit el tudsz képzelni.Egyszerre. Hangya,légy,méh,többféle bogár(nem tudom név szerint),pillangók,stb...szóval minden,olyan gusztustalan volt,hogy az embernek hányingere lett ha arra nézett.Iszonyú hangos dünnyögés,zümmögés.Gyönyörű cseresznyék halomban az ágon és egy szem ehető nem volt rajta a rovarok miatt.

még szarvasbogarakat is láttam,bár ők inkább párzani,meg verekedni járhattak oda:-)

Igen,kívülről rágták a szemeket.

Ez kb. úgy volt,hogy egyik vasárnap anyósom cseresznyét akart szedni sógornőméknek.De még épphogy pirosodott.Befőttnek ok lett volna,de jóízűt enni belőle még nem.Gondoltuk 2-3 nap és jó lesz.Letelt a 2-3 nap,akkor én szedtem is egy kisebb tállal róla pirosabbakat,akkor még nem volt semmiféle "támadás" a cseresznyénk ellen. Hétvégére(vasárnapra vártuk sógornőméket cseresznyézni).De mire eljött a vasárnap addigra már nem lehetett enni róla az említett okok miatt.

Szóval ez kb. 7 nap alatt lezajlott(maga a "mészárlás" kb. 3-4 nap).Az épphogy piros cseresznyétől,a lerágott rohadt cseresznyéig. (A mellette levő meggyfán ugyanez volt a szitu.)"

1 hónapja azt a tanácsot kaptam a gyümölcsfás topikban,hogy permetezzem a cseresznyét 3 napos rovarölővel.

Vagy ha érik vagy ha jönnek a bogarak...

Most itt tart a cseresznye.Épp,hogy elkezdett pirosodni,de félek mert tavaly is olyan gyorsan leért,hogy csak lestem...

A másik probléma pedig ez...Szerencsére nem sok ág van ilyen,és gondolom,hogy ezek az apró izék nem is bírják leenni előlünk a cserit,de vmit csak kellene ellenük tenni...

Tudtok vmi jó permetet amivel eltűnnek ezek az apró vmik és a nagyobb bogarak sem jönnek majd?

Ennek a 3 napos rövarölő permetnek van vmi neve,használta már vki?

Kezdhetem már permetezni szerintetek?