A pajort nálam is zabálják, bár ma két kis májusi cserebogarat csíptek el a gyerekek az óvoda udvarán és azt adtuk a leopárdoknak. Meg is rágták őket egyből :-)
Rosszabb hír, hogy a madagaszkári hímem betegeskedik, valami feketés-sötét folt tűnt fel az oldalán, ami ugyan már egy ideje csökken és halványul, de az állatka nem eszik, mostanra alig tapad a lába szegénynek és jól le is fogyott... :-( Ma elvittem dokihoz, kapott vitamin- és antibiotikum-injekciókat, most reménykedni kell, hogy visszatér az étvágya. Érdekes, hogy korábban a nőstényen is kijöttek ilyen foltok, először azt hittem, hogy megégette magát (először az állatdoki is azt hitte, de nem találtam olyan pontot a terkóban, ahol ilyen megeshetett volna... ráadásul ennyi év alatt nem most égették volna meg magukat először...). A nőstény viszonylag hamar rendbejött, bár ő is böjtölt egy kicsit, de mivel őt úgyis "tuningoltam" a tojásrakásra készülve, valahogyan leküzdötte minimális súlyvesztéssel. A hím szegény hótt stresszes lett a két injekciótól meg az utazástól, tiszta sötétzöld-szürke színt öltött magára, és a lába sem tapad most, úgyhogy szegény a földön alszik... :-(
Remélem, jobban lesz hét végére, addig próbálok némi mézes vitamint belegyömöszölni.