"Igaz, kicsit büdös, de az íze elfogadható, és könnyű elejteni" MOst erre mit mondjak? Látom megérted az álláspontjukat.
NEm csak Corbet szerint, ugyanakkor Corbett az egyik legnagyobb, talán a legnagyobb szaktekintély ezen a téren, legallábbbis én így gondolom. Egyébként nem mindig fogtöréshez hasonló sérüléseket írt le, sokszor egészen különöseket is, egy ízben például tarajussül tett emberevővé egy tigrist.
A Tsavói emberevők történetéről sok érdekeset lehetne mesélni, de ha velük példáloztál, nyílvén ismered őket, és nem tudnék újat, érdekeset mesélni. Viszont, most , így beélegoindolva, nem emlékszem a töréénetük befejezsére, azt hiszem érdemes megkersnbem a polcomon Corbett könyvét, vagy átnéznem a KIttenberger köteteim. Érdekes, pont néhány napja meséltem a két hímről valakinek, igazából már akkor is észrevetrtem hoyg elfelejtettem mi történt velük, de zóta kiment a fejemből. Köszönöm.
EGyébként, talán illet vólna tudnom, de nem rég utána néztem a neved jelentésének.
Korábban volt szó egy másik különös vizi elefántról, törpe elefántról, ez szirti borz méretű, egy érdekes cikk is be volt linkelve, sajnos nem tudom megmondani melyik oldalon,. Ha emlékezetem nem csal, ez a burmai vizi elefánt, de az biztos hogy ázsiai állat.