szimizso1
2008.05.24
|
|
0 0
7418
|
Ezen én már túl vagyok. Az 50Hz motorok 2800/min forognak, a 60Hz motorok 3000/min forognak a feszültségtől függetleül. Csak a forgatónyomatéka változik a feszültségtől. Egyszóval 50Hz/220V-s kockamotor működése igen lehangoló lesz. Én már próbáltam. Bár mindenki szerezze meg a bizonyosságot. Ez nem baj.
A folbackot pedig úgy értettem, hogy a generátor frekijét bárhová állíthatod, ha a főtengely fordulatszámát tudod szabályozni adott fordulatokra +/-! Mivel itt minden hang főtengely fordulatától függ, lehet feljebb, és lejjebb hangolni őket tetszés szerint. Legfeljebb ugyan azon az oktávon magasabb, vagy mélyebb hangokat tudsz megszólaltatni. Egy hátránya van, hogy minden hang egyszerre hangolódik el a hangszeren. Így erre mindenképp figyelni kell! Viszont érdekesnek találnám ha egy akkordot folyamatos tartással, menet közben egy oktávval feljebb, vagy lejjebb lehetne transzponálni. Ez olyan, mint amikor kikapcsolod a motort, meg vissza, csak itt magasabb hangot is ki lehet csikarni a hammondból ha akarsz.
Ti vagytok a zenészek! Gondolkodjatok egy kicsit el ezen. |
Előzmény: tehtube (7416)
|
|