Ugyan én nem értek hozzá, de én azt figyeltem meg hogy ha klímával együtt állítom le az autót, akkor a következő iditáskor tiszta párás lesssz az ablak...
Azért ne túlozz, annyira nem lesz párás az ablak. Nyilván ha túl sok víz gyűlt össze a tálcán és rövid időn belül indulsz újra, akkor nem tud teljesen elpárologni az összes víz és némi párát befúj a szélvédő alsó szélére, de ahogy elindulsz gyakorlatilag azonnal hűt újra a klíma is, és a hideg levegő le is szárítja az ablakot és a szellőző rendszert is. És nem pang benne a párás levegő és ez a legfontosabb.
Hosszabb leállás után, pl. este lerakod a kocsit és csak másnap reggel mész vele, akkor már nyugodtan indulhatsz klíma nélkül, mert annyi idő alatt tuti kiszárad a tálca, meg reggel még biztos nincs olyan meleg, hogy klímázni kelljen.
Én így használom évek óta és nem büdös.
De mindenki úgy tesz, ahogy neki a legjobb... :)
Mellesleg annak sem látom sok értelmét, hogy egész úton hűtöd a kocsit az utolsó pár kilóméteren meg az összes párát visszafújatod magadra :) és izzadtabban szállsz ki, mintha csak simán meleg lenne a kocsiban. Mert a melegnél már csak a párás meleg rosszabb :)
üdv.