Épp ellenkezőleg! Ha menet közben kikapcsolod a klímát akkor a párologtatóban felgyült víz a kintről beszívott meleg (nyáron akár forró) levegő hatására azonnal párolog és tömény párát, gőzt fog a szellőztető befújni. Ettől lesz nedves belűlről
Ugyan én nem értek hozzá, de én azt figyeltem meg hogy ha klímával együtt állítom le az autót, akkor a következő iditáskor tiszta párás lesssz az ablak...
ergo akkor fújja ki a vizet a párologtatóról.... gondolom én.
Tehát ha a klímát folyamatosan járatod, akkor száraz, hideg levegőt fúj a rendszerbe
Ez igaz, ..a párologtatón meg tömény harmat csapódik ki.
Mikor megérkezel a motorral együtt leáll a klíma is, nem fúj be levegőt, szellőztetőbe nem jut pára. A kondenzvíz meg kicsöpög és elpárolog a tálcáról nyáron 10-20 perc alatt
Nekem szerintem még 2 óra múlva is párásodik az ablak. -nyáron -
-de ha megérkezés előtt időben kikapcsolom a klímát, akkor a harmat - igaz hogy a légcsöveken keresztül, de elpárolog.
Pont Ezért Lesz nedves és nehéz az utastér levegője. szerintem, de hozzáteszem , én nem értek hozzá :)
De az is igaz hogy én sem szoktam mindig kikapcsolni, ugyanis annál kényelmesebb vagyok- télen meg sokszor járatom:( de nem is bűdős..
Minit