Negativ tapasztalatomat szeretnem megosztani veletek egy autokereskedessel kapcsolatban. A megvasarolt auto egy 5 eves "bemutato" auto, 12 000 km-rel.
Hamar a torveny (jogszabaly/fogyasztovedok) Magyarorszagon a vevoket nem vedi, hat leirom tapasztalataimat a forumokon.
Remelem igy par ember "boldogabb" autotulajdonos lehet mint ma en vagyok.
Hasznalt autot vettem a GERINGER (Tata/Komarom) autokereskedestol. Az ugylet majd 2 honapon keresztul huzodott. A kereskedes visszatartott fontos iratokat, informaciokat heteken keresztul, igy a bank nem tudott utalni. Igy en nem vehettem at az automat az onresz 50% befizetese utan hetekkel sem. Tobbszori hataridoket adtam nekik, de mindhiaba. En csak felteletezni tudom, hogy az autokereskedes linksege mellett az ok az eljarasra az is volt, hogy nem naluk vettem fel a hitelt, vagyis kulsos hitelezo bankot valasztottam. Igy ok hasznot a hitelembol nem huztak.
Az aralku targya volt, hogy a kocsi osszes hivatalos ugyet ok intezik es annak koltsegeit ok alljak. Ehhez kepest a kocsi atvetekor az orrom ala dugtak egy meg 42 000 Ftos szamlat... hogy a forgalmit, eredetisegvizsgalatot stb. en fizessem meg nekik. Addig nem adjak oda az autot.
Ez mar majd ket honappal a vasarlasom kezdete es par 100 telefon es igergetes utan volt. Nem volt valasztasom, ha meg akarok toluk szabadulni, csak fizetni.
A sztorinak jo a felet sem mondtam el, de nem akarom litaniat irni. A lenyeg, hogy elso autotulajdonoskent jelenleg boldogtalan vagyok. Az elmult 2 honap, amig kuzdottem a kocsiert, aminek a felet mar onreszbol kifizettem (utolag kozoltek, hogy ha elallok a szerzodestol 10%ot megtartanak) lelkileg tonkre tett es elvette az oromomet az evek ota ahitozott autotol. A kereskedok, kereskedes tulajdonosa mind -mind akarattal felrevezettek, hazudtak es visszatartottak az autot kulonbozo urugyokkel. Ha ram hallgattok, messzirol elkerulitek a GERINGER autokereskedeseket.