Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 128
Igen, szürkefarkas és a prérifarkas bizonyára egy faj.

De mégis külön rendszertani nevük van. Azaz a taxonómusok kicsit liberálisabban osztogatják az állatoknak a neveket, mint az embereknek. Q.E.D.

a csivava petesejt és a bernáthegyi ondósejt nyilván életképes embriót produkál

Ha az ondósejt és a petesejt mesmegje a kérdés, akkor persze a kismillió tücsökfaj is sokkal kevesebb. De aszittem, a fajfogalom alapja a kölcsönös szaporodóképesség a természetben, nem az emberi beavatkozás segítségével szaporodóképesség. Nyilván, ha mások az udvarlási szokásai, attól még valahogy mesterségesen összehozhatjuk őket. Ha túl nagy a farka, vagy szűk a vaginája, akkor emberi beavatkozással ezen is tudunk segíteni. Ha a keletkező zigóta nem akar megtapadni, azon is lehet. Ha a fejlődő embriónak egyéb problémái vannak, akkor is nyilván van megoldás. Én még azt sem tartom kizártnak, hogy kellő technikai színvonalon akár a légy és az elefánt is keresztezhető, hisz gépek és különféle mesterséges módszerek segítségével bármi szörnyszülött valahogy létrehozható és életben tartható, ha elég fejlettek azok a gépek és módszerek.

A kutyafajtákról meg tkp el lehet feledkezni, hiszen tudatos emberi beavatkozás termékei.

Persze, de van olyan elefánt is, ami egy szigeten talán egyméteres marmagassággal rendelkezik. A pete- és ondósejtjeivel végzett kísérletekről nem hallottam persze, de én erősen bizakodnék...

A szaporodóképesség nem azt jelenti, hogy ki kivel kufircol szívesen és kényelmesen.

Nem is arról beszéltem, hanem hogy ki kivel kufircol egyáltalán. Ha nincs kufirc, akkor természetes körülmények között nincs gyerek, ugyebár.
Előzmény: edice petlice (124)