Igen, szürkefarkas és a prérifarkas bizonyára egy faj.De mégis külön rendszertani nevük van. Azaz a taxonómusok kicsit liberálisabban osztogatják az állatoknak a neveket, mint az embereknek. Q.E.D.
a csivava petesejt és a bernáthegyi ondósejt nyilván életképes embriót produkálHa az ondósejt és a petesejt mesmegje a kérdés, akkor persze a kismillió tücsökfaj is sokkal kevesebb. De aszittem, a fajfogalom alapja a kölcsönös szaporodóképesség a természetben, nem az emberi beavatkozás segítségével szaporodóképesség. Nyilván, ha mások az udvarlási szokásai, attól még valahogy mesterségesen összehozhatjuk őket. Ha túl nagy a farka, vagy szűk a vaginája, akkor emberi beavatkozással ezen is tudunk segíteni. Ha a keletkező zigóta nem akar megtapadni, azon is lehet. Ha a fejlődő embriónak egyéb problémái vannak, akkor is nyilván van megoldás. Én még azt sem tartom kizártnak, hogy kellő technikai színvonalon akár a légy és az elefánt is keresztezhető, hisz gépek és különféle mesterséges módszerek segítségével bármi szörnyszülött valahogy létrehozható és életben tartható, ha elég fejlettek azok a gépek és módszerek.
A kutyafajtákról meg tkp el lehet feledkezni, hiszen tudatos emberi beavatkozás termékei.Persze, de van olyan elefánt is, ami egy szigeten talán egyméteres marmagassággal rendelkezik. A pete- és ondósejtjeivel végzett kísérletekről nem hallottam persze, de én erősen bizakodnék...
A szaporodóképesség nem azt jelenti, hogy ki kivel kufircol szívesen és kényelmesen.Nem is arról beszéltem, hanem hogy ki kivel kufircol
egyáltalán. Ha nincs kufirc, akkor természetes körülmények között nincs gyerek, ugyebár.